BİRİNCİ KÖPRÜNÜN İLK TABLİYESİ YERİNİ ALIYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehrin çehresini değiştirecek en büyük vizyon projelerinden biri olan Asar Deresi Projesi’nde iki yakayı birleştirecek 1. Köprü’nün ilk tabliyesi yerleştirilmeye başlandı.

6.12.2023 - 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
186

Düzce’nin yepyeni bir çehreye kavuşmasını sağlayacak, şehrin yaşam alanlarının Güney ve Kuzey yönünde de genişlemesine vesile olacak Asar Deresi Projesi’nde yeni aşamaya geçildi. Yapımına başlandığı günden bu yana çeşitli aksaklıklara maruz kalan, deprem ve sel gibi afetlerle sınanan proje alanında asıl yapılardan biri olan köprünün montajına başlandı. Düzce’yi Doğu Batı yönünde kesen Asar Deresi iki yakasını birleştirecek devasa köprünün parçaları geçtiğimiz haftalarda Düzce’ye getirilmeye başlanmıştı. Sırada getirilen parçaların montajlanarak birinci köprünün inşa edilmesine geçildi.

DERE İÇİNE VİNÇ KONULDU MONTAJ BAŞLADI
Asar Deresi Proje alnında amfi tiyatro ve çevre duvarlarının tamamlanmasının ardından köprü ayak montaj noktalarının hazırlanması ile birlikte getirilen köprü parçaları için çalışmalar başlatıldı. Dere içine konulan vinç yardımı ile Ankara’dan gelen ilk sevkiyatta Köprü 1’in ilk tabliyesinin yerleştirilme işlemi başladı. Köprünün kalan parçalarının hazırlama ve boyama süreçleri imalat fabrikasında devam ederken sevkiyat halinde gelen parçalar sırası ile yerleştirilecek.


Editör: B. Zengin
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız