Düzce Üniversitesi’nden 100. Yılda Engelsiz Yaşam Etkinliği

Düzce Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü tarafından, Özel Eğitim Topluluğu iş birliğiyle Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında düzenlenen “100. Yılda Engelsiz Yaşam” adlı panel ve sergi etkinliği, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi’nden 100. Yılda Engelsiz Yaşam Etkinliği
7.12.2023 - 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
85

Engelli bireylere yönelik toplumdaki farkındalığı arttırmak ve herkes için daha yaşanabilir bir toplum oluşturmak amacıyla düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özgüngör, Düzce Özel Eğitim Okulu, Düzce Özel Eğitim Meslek Okulu, Beyciler İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı, Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve Düzce Üniversitesi öğrencileri katıldı. 

Program kapsamında; panel, materyal sergisi, Düzce Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü ve Özel Eğitim Bölümü öğrencileri tarafından oyun ve müzik etkinliği gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Kübra Ay, “Engellilik, bir dezavantaj değil, bir farklılıktır. Bu farklılığı herkesin anlaması için topluluğumuzu kurduk. 3 Aralık Engelliler Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliğe katkı sağladık.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, “Hayatımız, ruhumuz ve bedenimiz kendi isteğimiz ile oluşmuyor. Çocuklarımız engelli olabilir ancak, gerçek var oluşumuzu bulmalıyız.” ifadelerini kullandı. Bireylerin engelli olmasına rağmen yetenekli oldukları alanları bulmalarını ve bu alanda ilerlemelerini tavsiye eden Prof. Dr. İlhan Genç, programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının sonrasında programın panel bölümüne geçildi. Düzce Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak, “Eğitimde Erişilebilirlik” başlıklı sunumunda, Koordinatörlük olarak engelli öğrencilerin kampüsteki gereksinimlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Türkiye’deki toplumun %12’sinin özel eğitime ihtiyaç duyduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak, Türkiye’nin 2030 vizyonunda eğitimde daha erişilebilir bir toplum olmanın hedeflendiğini söyledi.

Panelin diğer konuşmacısı Düzce Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Adnan Kırca, “Engelsiz Yaşamda Eğitim” konulu konuşmasında, bu günün bir farkındalık günü olduğunu dile getirerek, özel eğitim anaokullarının yapısını değiştirdiklerini, erken çocuk müdahale merkezi olacak Düzce’nin, bu uygulamanın pilot ili seçildiğini sözlerine ekledi.

Programın son konuşmacısı Vildan Yalçınkaya ise “Engelsiz Yaşamın İçinden” başlıklı sunumunda, özel eğitim öğretmenliğinin zor bir meslek olduğuna işaret ederek, bu zorlukların bilincinde olarak meslek seçimi yapmanın önemine dikkat çekti. Çocuklara masa başında eğitim değil, oyunun içinde bir şekilde eğitim vermelerini tavsiye eden Vildan Yalçınkaya, çocukları sosyalleştirmenin ve topluma karışmalarına destek olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Program, soru-cevap bölümü ve teşekkür belgeleri takdiminin ardından, Öğr. Gör. Yağmur Başaran’ın hazırladığı oyun ve müzik etkinliği ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız