“Verimlilik’23” Etkinliği Sona Erdi

Düzce Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun düzenlediği “Verimlilik’23” etkinliklerinin 2. gününde de sektörün önde gelenleri arasındaki başarılı yöneticilerini ağırladı.

“Verimlilik’23” Etkinliği Sona Erdi
8.12.2023 - 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
99

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin 2. gün açılış konuşmasını yapan Topluluğun Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İrem Düzdar Argun, etkinliğin önemine değinerek, konuşmacı olarak kendilerine yöneltilen daveti geri çevirmeyen davetli konuşmacılara teşekkür etti. Öğrencilerin bu etkinliklerden faydalanacağını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi İrem Düzdar Argun, öğrencilerin organize ettiği bu etkinlikteki başarılarının daha fazlasını göreceğinden emin olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra 3-S Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Serdar Dervişoğlu, Artuk Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk, T3 Vakfı Düzce İl Sorumlusu Ferhat Erdoğan “Geleceğine Yönver” başlığı altında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

“Nitelikli İnsanlar Çalışacak”

Teknoloji Çağı’na vurgu yapan davetli konuklar, günümüzde söz sahibi olabilmek, bir şeyler üretebilmek için teknoloji okuryazarlığın mutlaka olması gerektiğinin altını çizdi. Robotik üretim aşamasına geçilmeye başlandığını vurgulayan konuşmacılar, nitelikli ve kendisini sürekli geliştiren insanların iş sahibi olacağını ifade etti.

İş dünyasında güvenilir ve etik kurallara duyarlı olmanın önemine de değinen sektör temsileri, sermaye birikimi olmadan da, oluşturulacak network ağı ve ilişkilerle yatırımcı olunabileceğini dile getirdi. Bir işe başlamadan önce planlamasının yapılması gerektiğini söyleyen konuşmacılar, planlı yapılmayan bir işin başarı şansının olmadığını ifade etti.

Rekabetin fiyatta değil inovasyonda olduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, fiyatta rekabet eden şirket ve kuruluşların batacağının altını çizdi. Önce başarı için çalışmaları gerektiği tavsiyesinde de bulunan konuşmacılar, başarıdan sonra maddi olanakların kendiliğinden yükseleceğini dile getirdi.

Şirket yaşının 1990’larda ortalama 60 yıl olurken, 2020’de ise bu süre 12 yıla gerilediğinin bilgisini paylaşan konuşmacılar, bu kısalmanın nedenini ise, dijital teknoloji çağına uyum sağlayamamaya bağlı olduğunu ifade etti.

Katılımcıların merak ettiği soruları da yanıtlayan davetli konuklar, geleceğin mühendis adayları ile bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu fırsatı verenlere teşekkür etti.

Etkinlik, hediye çekilişleri ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız