İngiltere’nin 17. ve 19. Yüzyılları Arasında Hindistan Politikası Anlatıldı

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin hayata geçirdiği “Seminer Serileri”nin 3.sünde “Sömürgecilik Bağlamında İngiltere’nin Hindistan Politikası: Doğu Hindistan Şirketi (17-19. Yüzyıllar)” konusu ele alındı.

İngiltere’nin 17. ve 19. Yüzyılları Arasında Hindistan Politikası Anlatıldı
12.12.2023 - 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
93

Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar ve Doç. Dr. Sezen Sivrikaya Özak, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Furkan Külünk’ün sunum yaptığı seminerde 17. ve 19. yüzyıllarda İngiltere’nin Hindistan üzerinde uyguladığı sömürge politikası anlatıldı.

Hindistan’a ticaret yapmak için giden şirket temsilcilerinin, sarayla kurduğu ilişkiler üzerinden halkın tepkisini de önleyerek, süreç içerisinde sarayı da etkilemeye başladığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Külünk, saray üzerinde oluşturduğu etkiyle yönetimi de zaman içerisinde ele geçirdiğini ifade etti.

Sadece bir şirket temsilcisi ile 16. yüzyılda girdiği Hindistan’da 19. yüzyıla kadar kalarak, Hindistan’ı ve bölgesini yöneten İngilizlere, Hindistan halkının yaşamına ve askerlerinin kılık kıyafetinde yapmak istediği değişikliklere, halkın tepki göstermeye başladığını ifade eden Külünk, ayaklanmaların yerel halkın kültürel yaşantısına müdahaleden ve İngilizlerin ticari kaygılarından dolayı halka baskı ve şiddet uygulamasından kaynaklandığını vurguladı.

Seminer sonunda yaptığı başarılı çalışmaları ve sunumu için Dr. Öğr. Üyesi Furkan Külünk’e, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız