Adab-ı Muaşeret ve Nezaket Anlatıldı

Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü Cemil Meriç Anadolu Lisesi’nde Adab-ı Muaşeret ve Nezaket adlı seminer verdi.

Adab-ı Muaşeret ve Nezaket Anlatıldı
18.12.2023 - 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
121

Seminerin açılış konuşmasını Cemil Meriç Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit yaparak, seminerin öğrencilere insani özellikler bakımından hayırlar getirmesini temenni etti.

Gerçekleşen açılış konuşmasından sonra bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Hamza Aktaş; toplumsal, bireysel, psikolojik, bilişsel ve duygusal yönüyle insanı ele aldıktan sonra adab-ı muaşeret ve nezaketin insanın hayatında ne anlama geldiğini ve önemini vurguladı.

Seminerin ilerleyen aşamalarında; “Selamlaşma Adabı”, “Sofra Adabı”, “Büyüklere ve Küçüklere Karşı Adab”, “Telefon ve Sosyal Medyada Adab” ve “Okul, Öğretmen ve Öğrenci Arkadaşları Arasında Adab” hakkında örnekler üzerinden bilgiler veren Doç. Dr. Aktaş, katılımcılarla birlikte “Adab-ı Muaşeret ve Nezaket” kurallarının gösterildiği uygulamalarla seminere son verdi.

Seminer sonunda Cemil Meriç Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Ali Yazuzyiğit, Merkez Müdürü Aktaş'a yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için teşekkür belgesi takdim etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız