Tasarımdan Üretime Endüstriyel Uygulamalar Konusunda Önemli Konferans

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından çeşitli firmaların iş birliğiyle düzenlenen “Tasarımdan Üretime Endüstriyel Uygulamalar” adlı konferans, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tasarımdan Üretime Endüstriyel Uygulamalar Konusunda Önemli Konferans
19.12.2023 - 20:58
Güncelleme 19.12.2023 - 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
139

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara, davetli konuşmacılar ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Şirin, düzenledikleri program ile tasarımdan üretime endüstriyel tasarım ve üretim alanındaki güncel gelişmeleri paylaşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Günümüzde endüstriyel dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşümün tasarım ve üretim süreçlerini daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale getirdiğine dikkat çeken Doç. Dr. Şenol Şirin, konferansla; zorlukları birlikte aşmayı, yeni fırsatları keşfetmeyi ve geleceğin endüstriyel uygulamalarını şekillendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Programın, bilgi paylaşımının yanı sıra sektördeki iş birliklerini güçlendirmeye, yeni projeleri hayata geçirmeye ve geleceğe yönelik stratejileri oluşturmaya da katkı sunacağını vurgulayan Doç. Dr. Şenol Şirin, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim ve teknolojinin her alanında olduğu gibi endüstriyel tasarım ve üretim konularında da önemli adımlar atmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirterek sözlerine başladı. Endüstriyel uygulamalar alanındaki en son gelişmeleri, yenilikleri ve geleceğin trendlerini ele almak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Rektör Sözbir, konferansın bilgi ve deneyim paylaşımının yanında sektördeki profesyonelleri buluşturarak etkileşim ve iş birliği imkanları da sağladığının altını çizdi.

Birlikte tasarımın ve üretimin gücünü keşfetmek, inovasyonun önündeki engelleri aşmak ve endüstriyel uygulamalar alanında sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek adına önemli adımlar atmayı hedeflediklerini dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, başarılı ve verimli bir program olması dilekleriyle sözlerini sonlandırdı.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Şirin’in moderatörlüğündeki programda, sektörün önde gelen temsilcileri; TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar Makine A.Ş.’den Eğitim Projeler Yöneticisi Esra Plevne Büke, Teknik ve Satış Destek Yöneticisi Soner Mecuk, Teknik ve Satış Destek Sorumlusu İsmail Özcan Dinç, MN Mühendislik Kesici Takımlar firmasından Mehmet Şahin, Trakya Kesici Takımlar/SH Teknik’ten Selim Çakmak, FANUC Türkiye Endüstriyel Otomasyon Tic. Ltd. Şti.’den Robotik Uygulama Mühendisi Burak Sönüksün bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Programda; “Geleceğin Mühendislik Trendleri”, “Tasarım Evreni ve CAD Uygulamaları”, “Bilgisayar Destekli İmalat”, “Kesici Takım Teknolojilerindeki Son Gelişmeler”, “Eklemeli İmalat ve Dünyadaki Gelişmeler” ile “Robotlar ve Gelecek” başlıklarında oturumlar gerçekleştirildi.

Oturumlarda, sektörün önemli firmalarının alanlarında uzman temsilcileri, tasarımdan üretime endüstriyel uygulamalara ilişkin mesleki bilgilerini ve tecrübelerini paylaşarak yol gösterici açıklamalarda bulundu. Görev yaptıkları firmalarda ve alanlarda sektörün beklentilerini dile getiren konuşmacılar Mühendislik Fakültesi öğrencilerine önemli bir vizyon sunarak, kariyer planlama adına da farklı bakış açıları kazandırdı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız