Yerel Seçimlere İlişkin YSK Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandı

Yerel seçimlerin 31 Mart 2024 tarihinde yapılmasına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yerel Seçimlere İlişkin YSK Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandı
20.12.2023 - 20:46
Kaynak: EN SON HABER
186

Türkiye'de gözler, yerel seçimlere çevrildi.

31 Mart 2024'te yapılacak olan seçimler için siyasi partiler hazırlıklarını sürdürüyor..

Yüksek Seçim Kurulu (YKS) seçim kararlarını Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, seçim dönemi 1 Ocak 2024 itibarıyla başlıyor.

Resmi Gazete kararı

Kararda şu hükmün yer aldığı hatırlatıldı:

"Oy verme süresinin başlayış ve bitiş saatleri, sürenin korunması kaydıyla, mevsim ve bölge özellikleriyle ulaşım durumlarına göre, bütün yurtta veya gerekli görülen seçim çevrelerinde, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla, Yüksek Seçim Kurulunca tespit edilebilir."

Söz konusu hükümler çerçevesinde, YSK Başkanlığınca 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildi.

İllerde oy verme işlemi

Güneşin doğuş ve batış saatlerine ilişkin değerlendirmelere göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi.

Diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri ise 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Beş yılda bir gerçekleşiyor

Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için gerçekleştirilen yerel seçimler, son olarak 31 Mart 2019 yılında yapılmıştı.

Mahalli İdaraler Genel Seçimleri, her 5 yılda bir gerçekleşiyor. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belli oluyor.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız