D.Ü. Kariyer Merkezi’nden Takım Çalışması, Liderlik ve Zaman Yönetimi

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Takım Çalışması ve Liderlik ” ile “Zaman Yönetimi” başlıklı etkinlik, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

D.Ü. Kariyer Merkezi’nden Takım Çalışması, Liderlik ve Zaman Yönetimi
22.12.2023 - 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
165

Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Nurten Merdivenci ve Öğr. Gör. Dr. Yasemin Olğaç Akar; Üniversitemiz öğrencileriyle bir araya gelerek kahve eşliğinde takım çalışması üzerine konuşarak liderlikten bahsetti. Programda zamanı etkili ve verimli kullanabilmek üzerinde sohbet edilerek uygulamalar gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Nurten Merdivenci, “Takım Çalışması ve Liderlik” başlıklı sunumunda takım ile grup arasındaki farktan bahsetti. Takımın birbirine bağlı bir amaç için bir araya geldiğini belirterek takım ruhunun önemine değindi. Takım çalışmasının; birlikte başarmak, işleri kolaylaştırmak, aidiyet duygusuna sahip olmak, ortak amaç ve değerler ile bir araya gelmek olduğunu belirten Merdivenci, öğrencilerle uygulamalar da yaptı. İnsanı etkilemek, onu bir yolda teşvik etmek ve amaca yöneltmenin liderlik olduğunu da sözlerine ekledi.

Öğr. Gör. Dr. Yasemin Olğaç Akar “Başarı ve Motivasyon” başlıklı konuşmasında, zamanın tanımını yaptı. Zaman yönetiminin, zamanı ve gereken işleri planlı şekilde yönetmek olduğunu ifade ederek kişisel zaman üzerinde durdu. Zamanı verimli kullanma konusunda tekniklerden bahseden Olğaç Akar; pomodoro tekniği, eisenhower matrisi, kanban tekniği, 168 saat tekniği gibi tekniklerin özelliklerinden bahsetti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız