ZABITA HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN SAHADA

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kent merkezinde bulunan temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketler ile unlu mamuller üzerine faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Raflarda tarihi geçmiş ürün ve ekmeklerde gramaj düşüklüğü olup olmadığı noktasında inceleme gerçekleştiren ekipler, denetimlerin aralıksız şekilde sürdürüleceği mesajı verdi.

ZABITA HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN SAHADA
11.01.2024 - 22:05
Güncelleme 11.01.2024 - 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
73

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, halk sağlığının korunması doğrultusunda vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına marketlere ve fırınlara yönelik gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırdı.

Vatandaşların 153 Beyaz Masa üzerinden ilettikleri şikayetler üzerine şehir merkezinde faaliyet gösteren başta zincir marketler olmak üzere gıda ürünlerinin satışının yapıldığı marketlerde ve unlu mamul üretiminin yapıldığı işletmeler gerçekleştirilen denetimler kapsamında ekipler, tarihi geçmiş ürün olup olmadığını kontrol ederken tespit edilen ürünlerle ilgili tutanak tutulup İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirildi.


Müdürlükten denetimlere dair yapılan açıklamada, vatandaşların, marketlerdeki tarihi geçmiş ürünler ile raf kasa fiyatlarına yönelik şikayetlerini ve ekmek gramajlarında ve hijyen noktasında eksikliğe dair şikayetleri değerlendirilmiş olup, etiket - kasa fiyatı farkı tespit edilen 5 adet işyeri hakkında Ticaret İl Müdürlüğüne ve gramaj eksikliği, son kullanma tarihi geçmiş ürünler ve hijyen şikayetleri hakkında olumsuzluk tespit edilen 2 adet işyeri  ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilerek gerekli yasal işlemlerin başlatılması sağlandı.



Zabıta Müdürlüğü olarak halk ve çevre sağlığının korunması çerçevesinde çalışma ve denetimlerinin sıkı şekilde sürdürüleceği belirtildi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız