BAŞKAN ÖZLÜ: “SİZLER GÜNDEMİ BELİRLEYEN KİŞİLERSİNİZ”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’de görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen buluşmada ev sahibi Başkan Özlü gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ÖZLÜ: “SİZLER GÜNDEMİ BELİRLEYEN KİŞİLERSİNİZ”
11.01.2024 - 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
84

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce’de faaliyetlerini sürdüren ulusal ve yerel basın temsilcilerini ağırladı. Basın mensupları ile sık sık bir araya gelmeye özen gösteren Başkan Özlü, buluşmada gazetecilerin sosyal yaşamdaki öneminden bahsederken seçim gündemi, belediye çalışmaları gibi önemli konular hakkında da açıklamalarda bulundu.

“YAPTIĞINIZ HABERLERİ ARKADAŞLARIMA İLETİYOR, SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Basın mensuplarının şehrin gelişmesindeki önemine vurgu yapan Başkan Özlü, her haberin kendisi için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şehrimizde ne konuşulacağını belirleyen, gündemi oluşturan sizlersiniz. Dolayısıyla bu misyonunuz ile hem siyasette hem ticarette hem sosyal hayatta önemli bir rolünüz var. Ben teknik bir insanım sosyal bilimci değilim, sosyal faaliyetlerim kısıtlıdır. Size baktığım zaman, işinizin gerçekten zor olduğunu, zahmetli olduğunu hissedebiliyorum. Her gün haber kovalamak, her gün yeni bir şeyler yazmak her gün gündeme katkı sunmak kolay bir iş değil. O yüzden sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Elimizden geldiğince biz de Düzce Belediyesi olarak sizlerle birlikte çalışmaya, sizlerle bu şehrin sorunlarını birlikte çözmeye çalışıyoruz. Bana bir haber geldiği zaman bir konuda eksiklik bildirildiği zaman mutlaka ilgili arkadaşımı uyarıyorum. Bakın, böyle bir haber var, bu eksiğe gidip bakın, çözün diyorum. Gerçekten bir eksiklik varsa, hata varsa, bunu düzeltmeye çalıştığımız gibi bunu gündeme getiren arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”

“ADİL, SEVİYELİ, NİTELİKLİ BİR YARIŞ OLMASINI ÜMİT EDİYORUM”
Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri hakkında da konuşan Başkan Özlü, seviyeli bir yarışta son kararı milletin vereceğinin altını çizerek bu karara herkesin saygılı olması gerektiğine vurgu yaptı ve şunları söyledi: “Önümüzdeki günler sizlerle daha çok beraber olacağımız günler. Önümüzde bir seçim süreci, 80 gün var. 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşıyor, yerel gündem daha hareketli olur. O yüzden önümüzdeki günlerde daha fazla birlikte olacağız. Bu süreçte sizlerle daha fazla bilgi paylaşmaya özen göstereceğim. Seçimler bir yarış ortamıdır. Siyasi partiler ve adaylar çıkar konuşur. Neticede karar milletimizindir. Milletin kararı hepimizi bağlar, bu karara hepimiz saygılı olmak durumundayız. Ben bu süreçte yıpratıcı olmamayı yeğlerim. Çünkü burası küçük bir şehir, süreç tamamlandığında mutlaka bir düğünde bir cenazede karşılaşacağız. Yıpratıcı olmamaya özen göstereceğiz. Aynı şekilde diğer siyasi partiler ve adayların da seviyeli, kaliteli, nitelikli bir kampanya yürütmelerini temenni ediyorum. Biz kendi adımıza yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ve milletin beğenisine sunacağız.”

“YAPTIKLARIMIZI SİZLERLE PAYLAŞTIK, YAPACAKLARIMIZ İÇİN HAZIRIZ”
5 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan kısaca söz eden Başkan Özlü, geçen süre içinde hayata geçirilen projelerin yer aldığı kitabın çevrimiçi olarak basın mensupları ile paylaşılacağını belirtti ve şöyle konuştu: “Bundan 5 yıl önce seçim kampanyası başladığında bizim projeler kitabı adı altında yayınladığımız vaatlerimiz ve sözlerimiz oldu. Bunlara canla başla çalıştık. Bunların bir kısmı devam ediyor, bir kısmı bitti. Bunları iki kategoride ayırdık. Bu projelerden bazıları bitmesi gereken süreç içinde hala devam ediyor. Tamamen teknik sorunlardandır, yaşadığımız şehrin coğrafi yapısından kaynaklanan sorunlardır bir kısmı. Örneğin Asar Deresi Projesi, bu projeyi iki defa yaptık. İlkinde zeminden kaynaklı sorunlar yaşadık. Şu anda köprü montajına başladık. Projelendirme, imalat bitti. Temeller atıldı ve ilk
köprü montajı çelik halatları da geldi. Özel yapım halatlar bunlar. Bahar geldiğinde hep birlikte burada kahvaltı yapıp akşam yemeği yiyeceğiz. Ben bu projeyi çok önemsiyorum, çünkü bu proje Düzce’ye değer katacak bir proje. Düzce içinden geçen bir akarsu Düzceliler ile bütünleşmiş olacak. Eskişehir hep örnek verilir, bu projenin oradan daha güzel olacağına sizi temin ederim. Bütün yaptığımız çalışmaları içeren bir kitabımız var. 5 yıl boyunca yaptığımız her yatırım burada bulunuyor. Basın-Yayın ve Halkla İlişkilerdeki arkadaşlarımız sizlere bu dokümanı ulaştıracak. Davetimize icabet eden her bir arkadaşımıza teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tekrar kutluyorum.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız