Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesinin “Sessizlik Haritaları” Sergisi İstanbul’da Beğeniye Sunuldu

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Yılmaz, İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde “Sessizlik Haritaları” adlı kişisel sergisini açtı.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesinin “Sessizlik Haritaları” Sergisi İstanbul’da Beğeniye Sunuldu
12.01.2024 - 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
76

Serginin açılışında çeşitli meslek profesyonelleri, akademisyenler, öğrenciler başta olmak üzere sanatseverler, sergiyi ziyaret ederek eserler hakkında değerlendirmede bulundular. 

Sergi açılışında konuşan Doç. Dr. Burhan Yılmaz, “Gri tonlardaki manzara dizisinin sunulduğu tuvallerden oluşan bu sergide, sessizlikle ilgili olarak deneyimlenen bir dizi coğrafi konumun bilgisinin, resimlerin dizilişinde uygulanmasıyla bir deneme gerçekleştirilmektedir. Bu noktadan hareketle bu resimler, birer tablo olmasının yanı sıra bir deneyim nesnesi konumuna getirilmiştir. Uzak dağ doruklarını, yerleşim yeri dışındaki ıssız manzaraları ve dağ başlarında şehirlerin kıyısında kalmış su depoları gibi işlevi tarafından biçimlendirilmiş binaların imgesel izdüşümleri olarak sıralanan bu gri tablolar, sessizliği arz edecek bir tenhalık içeriyor.” ifadelerini kullandı.

“Sessizlik Haritaları” adlı sergi, 15 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız