ÇOK YAKINDA MERAKLILARINI AĞIRLAYACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile projelendirilen ve Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Sosyal Yaşam Merkezi’nin daha efektif kullanılmasına destek sağlayacak Türkiye’nin 7. Bilim Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı. TÜBİTAK desteği ile 52 farklı düzenek için konsept sergilerin ve sınıfların oluşturulduğu merkez sadece Düzceli değil, çevre illerden gelen gençler ve çocuklara da hizmet verecek.

ÇOK YAKINDA MERAKLILARINI AĞIRLAYACAK
12.01.2024 - 20:59
Güncelleme 12.01.2024 - 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
68

Düzce Bilim Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde gençler ve çocukları ağırlamak üzere gün saymaya başladı. TÜBİTAK ve Düzce Belediyesi imkanları ile hayata geçirilen proje kapsamında Keşif, Fen, Matematik, Tasarım, Uzay ve Havacılık gibi daha birçok bilim dalına hitap eden atölyeler gençler ve çocuklar için hazırlandı. Her biri ayrı konseptte inşa edilen dersliklerden oluşan merkezde bilime ilgi duyan çocukların ilgi alanlarında kendilerini geliştirmesi sağlanacak. Çalışmaların tamamlandığı Bilim Merkezi’ni gezen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, son gelişmeleri ilgili başkan yardımcıları ile istişare ederek projenin detayları hakkında açıklama yaptı.

7 BİN 500 METRE KAPALI ALANDA HİZMET VERECEK
7 bin 500 metrekare kapalı alan içinde inşa edilen Bilim Merkezi atölyeler, sergi salonları, oyun alanları, bilim mağazası, konferans-gösteri salonları, kafeterya ve kütüphaneyi bünyesinde barındıracak. Teknolojik donanımların da hazırlandığı sınıflar gençler ile buluşmak için gün sayarken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de merkezi ziyaretinde son gelişmeleri anlattı. TÜBİTAK’a destekleri için teşekkür eden Başkan Özlü, merkezin çevre illerden de ziyaret edilebileceğini belirterek “Cumhuriyet Mahallesi’nde kurmakta olduğumuz Bilim Merkezi artık tamamlanma aşamasına geldi. Bu merkezin alt ve üst katı Düzceli gençlerimiz ve çocuklarımız çevre illerden gelenlerin istifade edebilecekleri bir yer haline geldi. Buradaki sergi alanlarında 52 farklı düzenek olacak. Bu düzeneklerde dene- yap çalışmaları çocukların keşif yeteneklerine katkıda bulunacak. Bilim Merkezi’nin inşasında TÜBİTAK ile birlikte çalıştık. Bu vesile ile TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür ediyorum. Bu merkez şehrimizin vizyonuna katkı sağlayacak, çocuklarımızı bilim dallarına daha fazla ilgi göstermeleri konusunda teşvik edecek. Düzce’mize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız