Gençlerde Sorumluluk Bilinci Üzerine Yol Gösteren Program

Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Düzce Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde "Gençlerde Sorumluluk Bilinci" adlı seminer gerçekleştirdi.

Gençlerde Sorumluluk Bilinci Üzerine Yol Gösteren Program
15.01.2024 - 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
112

Yaklaşık 250 kişilik öğrenci grubunun katıldığı semineri organize eden ve aynı zamanda açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Bahar Erkan Demir, gün geçtikçe sorumluluk anlayışındaki daralmalara dikkat çekti. Öğrencilerdeki sorumluluğun gelişmesi için bu seminerin yeni bir ivme kazandıracağını ifade eden Bahar Erkan Demir, sözü Merkez Müdürü Doç. Dr. Hamza Aktaş'a bıraktı.

Seminere; sorumlulukla ilgili örnek olaylar üzerinden başlayan Doç. Dr. Hamza Aktaş; kişinin kendisine, ailesine, okuluna, öğretmenlerine, arkadaşlarına, çevresine, toplumuna, vatanına, devletine, dinine ve Allah'a karşı sorumluluk alanlarına vurgu yaptı. Programın ilerleyen aşamalarında “Sorumlu İnsan-Sorumsuz İnsan” başlığı altında açıklamalarına devam eden Doç. Dr. Aktaş, “Sorumlu insan; başkalarının haklarına saygılı olur, kendi hatalarını üstlenir, çevresine ve toplumuna karşı duyarlı olur. Sorumsuz insan da başkalarına zarar verir, düşüncesizce hareket eder, genellikle işlerini aksatır.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Hamza Aktaş, “Nasıl Sorumlu Bir İnsan Olunur?” başlığında ise aklını kullanarak düşünerek hareket etmenin, her işte mazeret bulmamanın, insanın kendi yapması gereken işleri başkalarına yaptırarak sorumluluktan kaçmamanın, sorumlu insan olmanın bazı somut adımları olduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra 11-17 yaşları arasındaki gençlerin evinde, okul ve özel hayatındaki bazı sorumluklarını sıralayan Aktaş, ‘Sorumluluk sahibi gençler nasıl hareket ederler?’ sorusuna öğrencilerle birlikte karşılıklı müzakere sonucunda cevaplar bularak sözlerini sonlandırdı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız