“ŞEHİR KONFORUNDA KÖY KONSEPTİNİN İLK ÖRNEĞİ OLACAK”

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, seçim gezilerine Çavuşlar ve yeni mahallelerden Gökçe ile devam etti. ‘Şehir konforunda köy’ uygulamasının ilk örneğinin Gökçe’de uygulanacağını ifade eden Özlü, doğalgaz yatırımlarının ise bahar aylarında başlayacağını müjdeledi.

“ŞEHİR KONFORUNDA KÖY KONSEPTİNİN İLK ÖRNEĞİ OLACAK”
29.01.2024 - 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
100

31 Mart yerel seçimlerine yönelik gerçekleştirdiği seçim gezilerini yoğun tempoda sürdüren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, hafta sonu da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Krempark AVM esnaflarını ziyaret eden Özlü, hayırlı işler dileyerek desteklerini istedi. 

Ardından ise Çavuşlar Mahallesi’ne giden Başkan Özlü, köy konağında Erzurumlular Derneği üyeleri ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

“DÜZCE’NİN KALKINMASI VE GELİŞMESİ İÇİN LOKOMOTİF GÖREVİ GÖRÜYORUZ”
İşin özü çalışmak parolası ile şehrin hangi sorunu varsa onu çözmek için çalıştığını kaydeden Özlü, “Biz Düzce için, sizler için çalışıyoruz. Düzce’nin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için adeta lokomotif görevi görüyoruz. Çünkü bu şehir bizim, hepimizin. Bizim seçim kazanmak gibi bir derdimiz yok, Düzce’nin gerçek anlamda bir il olması için çalışıyoruz. Söz konusu olan Düzce. Düzce için doğru karar verelim. Bize destek verin.” ifadelerini kullandı. 

“KÖYLER, ŞEHİR MERKEZİNDEN DAHA DEĞERLİ OLACAK”
Başkan Özlü programına daha sonra yeni mahallelerden Gökçe ile devam etti. Gökçe Camii’nde kıldığı akşam namazı sonrası köy odasında seçmenlerle buluşarak, yakın bir zaman önce kamuoyuna duyurduğu ‘şehir konforunda köy’ konseptini vatandaşlara anlatan Özlü, belediye sınırlarına katılan yeni yerleşim bölgelerinin ‘köy’ özelliğini koruyacaklarını vurguladı.

Gökçe Mahallesi’nin imar planlarının hazır olduğunu ve yakın zamanda askıya çıkarılacağını ifade eden Özlü, vatandaşların talepleri doğrultusunda imarda gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydederek, bu konuda merak edilen sorulara yanıt verdi. Şehir konforunda köy konseptinin ilk örneğinin bu bölgede uygulanacağını belirten Özlü, “Türkiye’de ilk defa biz uygulayacağız. Örnek olacağız ve buradan başlayacağız. İlk doğalgaz gelecek olan mahallemiz burasıdır. İmar planlarını meclisten geçirip derhal Dergaz’a göndereceğiz. Akabinde hatlar döşenmeye başlar. Haftada iki defa çöpleriniz toplanacak. Düzenli otobüs seferleriniz 3 Şubat’ta başlayacak. Burası şehir merkezinden çok daha değerli olacak. Burası çok güzel bir mahalle. Mahalle oldunuz, ancak köy özelliğini koruyacağız.” dedi.
Özlü, bölgede ayrıca 130 dönüm arazi üzerine Atlı Spor Kulübü kurarak, turizm hareketliliği kazandıracaklarını ifade etti.

“KADİM BİR ŞEHİR OLMASI İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”
Yaptıkları tüm çalışmaların Düzce’nin gerçek anlamda bir il olması için olduğunu kaydeden Özlü, “Düzce’nin gerçek anlamda bir il olması için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Kanunla il olunmaz. İlin bir kültürü, kimliği olur. Biz son 200 yılda gelişen bir şehiriz. Bu şehrin kadim bir şehir olması için canla başla çalışacağız. Ben sadece işimi yaparım, işimle uğraşırım. Beni destekleyin.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özlü’nün açıklamaları üzerine söz alan bir vatandaş, “Köylerin köy kalması çok güzel. Ben referandumda hayır oyu verdim, köyler ölmesin diye. Bu fikrinize bayıldım. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Köy Muhtarı Nail Acar ise, “Bana en çok sorulan doğalgazdı. En önemli müjdemizi verdiniz. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” şeklinde konuştu.

Özlü’ye programında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, AK Parti SKM Başkanı Sinan Aydın ile partililer de eşlik etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız