KIZILAY ESNAFLI VE MAMURE SAKİNLERİNİ ZİYARET ETTİ

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Asar deresi projesini, derenin 12 metre altından geçen bir nehir çıkması üzerine revize etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Özlü, “Bittiği zaman çok mutlu olacaksınız.” dedi.

KIZILAY ESNAFLI VE MAMURE SAKİNLERİNİ ZİYARET ETTİ
1.02.2024 - 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
68

Kızılay Meydanı esnaflarını tek tek ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, şikayet ve taleplerini dinledi. Yeni dönemde uygulayacağı Kızılay Meydan Çarşısı projesinden bahseden Özlü, Asar deresi rekreasyon projesi ile uyumlu şekilde güzel bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti. 
Vatandaşlardan ve esnaflardan gelen sorular üzerine Asar projesindeki gecikme hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, “Bu projeyi yaparken Asar deresinin geçen 100 yıldaki debi simülasyonunu yaptık ve ona göre inşaata başladık. Zeminden 12 metre derine indiğimizde içinden su akan bir nehir daha çıktı. Projeyi yeni baştan yaptık. Çünkü bizim fore kazıkların derinliği 20 metre, çapı 1 metreydi. 12 metreden sonra alttan su çıkınca fore kazıkları kısaltmak zorunda kaldık ve sayısını artırdık. Zarar görmeyeceği şekilde temelleri attık. Köprü montajına başladık. Köprüler de çelik. 8 şiddetinde bir deprem 1 dakika bile sürse bir şey olmayacak şekilde tasarladık. Bittiği zaman çok mutlu olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜNÜZÜN RAZI OLMADIĞI BİR İŞ YAPMAK İSTEMEYİZ”
Başkan Özlü’nün akşamki durağı ise Düzce Belediyesi’nin yeni mahallelerinden Mamure oldu. Bir kahvehanede vatandaşlara bir araya gelen Özlü, yapılacak hizmetleri anlattı. Çöp toplama ve düzenli otobüs seferlerinin hemen başlayacağını açıklayan BaşkanÖzlü, en acil konunun doğalgaz yatırımları olduğunu belirtti. Doğalgazın en kısa sürede gelmesini sağlayacak şekilde yerleşim yeri ile sınırlı imar planı hazırlıklarına başladıklarını belirten Özlü, şöyle konuştu: “Normalde tüm mahalleyi kapsayan bir imar planı hazırlasak tarlalarınız arsa olacak, itirazlar olacak ve süreç çok uzayacak. Sizin mahalle olmanızın birinci nedeni doğalgaz. Biz bu süreci hızlandırmak istiyoruz. Bunun için de yerleşim alanı ile sınırlı imar planı yapacağız. Tarlalarınıza dokunmayacağız. Biz hiç kimse ile mahkemelik olmayı, gönlünüzün razı olmadığı bir iş yapmak istemeyiz. Doğalgaz konusunda büyük bir istek var, hiç geciktirmeyelim.” ifadelerini kullandı. Başkan Özlü ayrıca kendisine iletilen talepleri de dinledi. 

Başkan Faruk Özlü, gecenin son durağında Mamure’de yalnız yaşayan Ayşe Atik ile Koçyazı Mahallesi’nde Sezai Bana ailesinin evlerine konuk oldu. Özlü’ye ziyaretlerinde Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman ile partililer de eşlik etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız