BAŞKAN ÖZLÜ, ŞEHRİ BÜTÜN OLARAK PLANLIYOR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’yi bütün olarak ele aldıklarını ve planlamayı sürdürdüklerini belirterek, “Biz bu şehri planladık, planlıyoruz. Türkiye’de 51 belediye arasında çevre düzeni planı yapma yetkisi alan tek belediye biziz” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ, ŞEHRİ BÜTÜN OLARAK PLANLIYOR
6.02.2024 - 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
61


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’yi başta tarım, turizm, sağlık, spor olmak üzere gereken yatırımlarla buluşturarak geleceğini garantiye alacak projelerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Görev süresi içerisinde şehrin çözülemez denilen birçok sorununu hazırladığı projelerle tarihe gömen, Düzce’nin değişim ve dönüşümüne önemli katkı sağlayan Başkan Özlü, Düzce’yi bir bütün halinde ele aldıklarını ve bir plan çerçevesinde planlama yaptıklarını paylaştı.

MİLLET BAHÇESİ-2 PROJESİ
Sözlerine Millet Bahçesi-2 projesinin son durumu ile ilgili değerlendirmelerle başlayan Başkan Dr. Faruk Özlü, “Millet Bahçesi-2 projesini yapacağımız alan yaklaşık 52 dönüm. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan o araziyi park yapmak için alana kadar çok uğraştım, ama aldım. Millet Bahçesi-2 olacak. Projelendirmesi bitti. Mevcut saha, yeşil olarak orada kalacak. Oraya çok güzel bir kültür evi yapacağız. Bizim yaptığımız her şeyin arkasında bir felsefe vardır. Türkiye’nin 81 ilinden taş getireceğiz ve o taşlarla kültür evini yapacağız. Orası daha ileri aşamalarda Düzce Valiliği olacak. Şimdiki valilik hizmetlerini oraya taşıyacağız. O projeyi Cumhurbaşkanlığı binalarını yapan bir firma var onlara yaptırdım. Taş ve ahşap ağırlıklı olacak. Düzce’de hiç anıt eser yok. Bu bina anıt eser olacak” dedi.

800 YATAKLI YENİ HASTANE
Yeni sağlık yatırımlarının şehre kazandırılması adına çalışmalar gerçekleştirdiklerine de değinen Başkan Özlü, “Devlet Hastanesi’nin önünde 34 dönüm Orman Bakanlığı’nın arazisi vardı. Yıllardır orada durur. Ben göreve geldiğimde imar planı değişikliği yaptım ve resmi kuruma çevirdim. Burayı Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Hatta belediye olarak kendi yerlerimizden de verdik. Orası bir sağlık kampüsü olsun istedik. Mevcut devlet hastanemiz yetmiyor, yatak kapasitesi az. O yeni araziye yeni ve büyük bir hastane inşa ediyoruz. 6 katlı ve temelinde deprem izolatörleri olan 800 yatak kapasiteli olacak. Diğer hastane ile birlikte 1100 yatak kapasitesine ulaşacağız. Orası sağlık kampüsü. Hastaneye gittiğimiz zaman her işimizi orada göreceğiz. Bir bakıma şehir hastanesi gibi bir hastanemiz olacak. Sağlık Bakanlığı şu anda projelendiriyor. Düzce’nin batısında sağlık kampüsü olacak” şeklinde konuştu.

TÜM DÜZCE PLANLANIYOR
“Biz bu şehri planladık, planlıyoruz. Türkiye’de 51 belediye arasında çevre düzeni planı yapma yetkisi alan tek belediye biziz” cümleleri ile konuşmasına devam eden Başkan Dr. Faruk Özlü, şunları kaydetti; “Doğusunda adalet kampüsümüz olacak. Eski cezaevini yıktık. Orada 10 dönüm yerimiz vardı onu Adalet Bakanlığı’na devrettik. Batısında sağlık kampüsü, güneyinde Şıralık’ta spor kampüsü, Kuzey’de de Kazukoğlu Mahallesi tarafında 210 dönümlük Karayollarından aldığımız arazi var. Orası da kuzey spor kampüsü olacak. Şehri planlıyoruz. Merkezin yanı sıra, ilçeleri de planlıyoruz. Mesela Kaynaşlı lojistik üssü ve merkezi olacak. Gölyaka tarım ve turizm, Akçakoca turizm ve sanayi, Gümüşova sanayi olacak şekilde tüm şehri planlıyoruz.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız