DÜZCE BELEDİYESİ ERASMUS PROJESİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI

Düzce Belediyesi, ortağı olduğu uluslar arası ortaklı “Erasmus Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu Projesi”nin 2 yıllık uygulama sürecini başarı ile tamamladı. Proje ortaklarının tam kadro katıldığı kapanış toplantısı ve sonuç raporu hazırlanması Düzce Belediyesi ev sahipliğinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapıldı.

DÜZCE BELEDİYESİ ERASMUS PROJESİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI
6.02.2024 - 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
51


Düzce Belediyesi ortağı olduğu uluslar arası projelerden birini daha tamamladı. 2021 yılında Kültür İşleri Müdürlüğü AB Proje Ofisi tarafından hazırlanarak açılış toplantısı yapılan “COMO-TRAIN Erasmus Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu Projesi”nin kapanış toplantısı yine Düzce Belediyesi ev sahipliğinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzce Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER), Almanya, Slovakya ve Macaristan’dan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda 2 yıl süresince yürütülen proje kapsamında yapılan çalışmalar anlatıldı.

“PROJE ÇIKTILARI 5 YIL DAHA AKTİF KULLANILACAK”
Düzce Belediyesi’ni temsilen toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Yardımcısı Oya Kocaman, açılış konuşmasına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün selamlarını ileterek başladı. Kocaman,  konuşmasının devamında, “Uluslar arası ortaklı olarak yürüttüğümüz bu projenin kapanış toplantısında paydaşlarımızı burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Göçmen kadınların sosyal yaşamda var olması ve uyumlarının sürekli hale getirilmesi için çalışmalar yaptığımız 2 yıllık altyapı sürecini bugün tamamlıyoruz. Ancak çalışmalarımızın karşılığı gelecek süreçte de etki gösterecektir. Proje sürecinde birçok kadına işgücü piyasasına yönelik eğitimler verilmesini sağladık ve kadınların girişimcilik yönlerini farklı kurumsal işbirlikleriyle destekledik. Projenin devamlılığı ve yaygınlaştırılmasını gözeterek çevrimiçi öğrenme platformunda Türkçe, İngilizce, Almanca, Macarca ve Slovakça olmak üzere toplamda 5 dilde eğitimlere 5 yıl daha devam edilecek, Türkiye’de ve farklı ülkelerde insanların bu platform aracılığıyla ücretsiz sertifika alması sağlanacak. Böyle bir çalışmaya ortak olmaktan memnuniyet duyduğumu belirterek konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE, STK VE KAMU KURUMLARI ORTAK ÇALIŞTI
Projede aktif olarak görev alan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılıç da proje hazırlık sürecinde yapılan çalışmalardan söz ederek desteklerinden dolayı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e teşekkürlerini ileterek kurumların işbirliğinin benzer projelerde büyük önem arz
ettiğini belirtti. Toplantı sonunda katılımcılara proje kapanış toplantısına yönelik sertifika takdimi yapıldı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız