“KAFKAS ANIT RÖLYEFİ” TAMAMLANDI

Kafkas toplumunun Türkiye’ye sürgün sürecindeki acılarını ve kültürlerini yansıtan “Kafkas Anıt Rölyefi” Düzce Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin bahçesinde yerini aldı. 19. yüzyılda Türkiye’ye göç eden Kafkas halklarının Düzce’deki ilk yerleşim yerlerinden biri olan Uzunmustafa Mahallesi’nde, “Kafkas Anıt Rölyefi”nin yapımı tamamlandı.

“KAFKAS ANIT RÖLYEFİ” TAMAMLANDI
6.02.2024 - 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
60


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatı ile hazırlanarak Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde yerini alan 2,2 metre yüksekliğindeki ve 8 metre genişliğindeki anıt, Kafkas toplumlarının acılarını ve kültürlerini yansıtıyor.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir kalıcı eseri daha şehre kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Uzunmustafa Mahallesi’ne çok muhteşem bir Kafkas Anıtı yaptık. Kafkas toplumlarının Düzce’ye gelip yerleştikleri ilk mahalle Uzunmustafa’dır. Burada insanların bu mahalleye karşı bir duygusal bağı var. Sabiha Ulusoy Kütüphanemizin bulunduğu, eski konak parkımızda yerini alan bu eser, Türkiye’de eşi benzeri olmayan, kalıcı bir eserdir. Düzce’de kültürlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatarak yeni nesillere aktarmaya devam eden Kafkas vatandaşlarımızın, sürgünün yıldönümünde anma törenlerini yapabilecekleri bir mekanları oldu. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız