ÖZLÜ: DÜZCE’NİN İHTİYACI OLAN YATIRIMLARI KAZANDIRACAĞIZ

Yahyalar ve Sallar Mahallelerinin sakinleri ile mahalle toplantısında bir araya gelen Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, geçmiş dönemde yaptığı hizmetleri örnek göstererek, önümüzdeki süreçte yapacağı hizmet ve projelerden bahsetti. “En büyük gücümüz dürüstlüğümüz ve çalışkanlığımız” diyen Özlü, 31 Mart seçimlerinde güçlü destek istedi.

ÖZLÜ: DÜZCE’NİN İHTİYACI OLAN YATIRIMLARI KAZANDIRACAĞIZ
22.02.2024 - 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
104

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, seçmenlerle buluşarak projelerini anlatmaya devam ediyor. Gezilerine devam eden Özlü, beraberinde AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman, İl Kadın Kolları Başkanı Şulenur Kubilay Yılmaz ve partililer ile Sallar ve Yahyalar Mahallelerini ziyaret etti. 

“5 BAKANI DÜZCE’YE DAVET ETTİK”
Seçmenleri selamlayarak başladığı konuşmasında, “Proje yapmada, hizmet etmede hiç kimse, hiçbir siyasi parti bizimle yarışamaz” diyen Özlü, günde 16 saat çalıştığına dikkat çekti. Düzce’nin ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve seçimden önce 5 bakanı Düzce’ye davet ettiklerini ifade eden Özlü, “Milli Eğitim Bakanımız geldi. Sayın bakanımızdan Turgut Özal Lisesi’nin yapımı için söz aldık ve yatırımlardan sorumlu genel müdüre yapılması için talimat verdi. Bu Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanımız geliyor. Kendisinden de taleplerimiz var. Düzce’nin hangi bakana ihtiyacı varsa o bakanımızı davet ediyoruz, icabet ediyorlar. Kültür ve Turizm Bakanımız, Tarım ve Orman Bakanımız ve Sağlık Bakanımız da gelecekler. Düzce’nin ihtiyacı olan yatırımları şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Düzce Belediyesi’nde gelir-gider dengesini sağladıklarını vurgulayan Özlü, personellere, bankalara ve belediyeye iş yapan şirketlere ödemeleri geciktirmeden ve sorunsuz şekilde yaptıklarını belirtti. 

“63 PROJE YAPTIK, 100 DAHA YAPACAĞIZ”
Düzce’nin kangren olmuş ne kadar problemi varsa hepsini çözdüğünü ve 63 projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Özlü, “Düzce için önümüzdeki dönem 100 proje yapacağız ve bu projeler büyük projeler olacak. 25 Şubat’ta bunları açıklayacağız. Yapacağımız 100 projenin bir kısmına başladık, bir kısmına başlayacağız. Şundan emin olun, çalışmaya kararlıyız. Bu şehirde kangren olmuş ne kadar sorun varsa çözmeye kararlıyız. Gece gündüz çalışacağız, kesinlikle çözeceğiz. Günde 16 saat çalışıyorum ve yaptığım işlere baktığımda bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bu şehirde çok hikayeler dinledik. Bizim en büyük gücümüz; dürüstlüğümüz ve çalışkanlığımızdır. 

“ÇALIŞMAK İÇİN TAM DESTEK İSTİYORUZ”
Önümüzde 31 Mart seçimleri var, bizi unutmayın. Sizden ricam oy verirken düşünün. Düzce’ye kim fayda sağlar, en fazla kimin iş yapma gücü vardır, kimin itibarı daha yüksektir, kim para getirebilir. İkincisi devletin kaynaklarını, parasını kim çarçur etmeden, çalmadan çırpmadan, doğru dürüst harcar buna bakın. Kim doğru adam, kim çalmaz çırpmaz, kim çok çalışır ona bakın. Sizlerden tam destek istiyoruz. Çalışmak için destek istiyoruz. Eksiklerimiz ve yapamadıklarımızı yapmak için sizlerden destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞENGÜLOĞLU: İŞİ GÜCÜ DÜZCE’YE HİZMET ETMEK
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise, “Belediye başkanlığı etiketi birileri için kariyerdir, ama Faruk Özlü için kariyer meselesi değil” dedi. Özlü’nün memleketine vefa borcunu ödemek istediğini anlatan Şengüloğlu, şöyle konuştu: “Bundan 5 sene önce Sayın Cumhurbaşkanımız Anıtpark’ta mitinge gelmişti ve ‘Biz Sayın Faruk Özlü’yü Düzce’ye gönderiyorsak var bir bildiğimiz’ demişti. Bu ifadeyi yıllar geçtikçe daha iyi anladım. Sayın bakanımız 20 senenin işini 5 yıla sığdırdı. Aslında 2,5 seneye sığdırdı. 2 sene pandemi ile geçti. 2 sefer sel, 1 sefer de deprem yaşadı. Normal bir belediye başkanı 8 saat çalışır. Sayın başkanımız o 2,5 seneyi telafi edebilmek için günde 16 saat çalışıyor. 16 saatini Düzce’ye harcayan bir belediye başkanımız var. Yani işi gücü Düzce’ye hizmet etmek. Sadece belediye hizmetleri mi, hayır. Fidanlık arazisinin Sağlık Bakanlığı’na devri tam 3 sene sürdü. Onun da mimarı buradadır. 

“İTİBARIMIZ SAYESİNDE GİTTİĞİMİZ YERDEN BOŞ DÖNMÜYORUZ”
Belediye bütçesi ile büyük projeleri yapmanız mümkün değil. Ankara’dan ilave kaynaklar almanız ve bu kaynağı nereden, hangi bakanlıktan isteyeceğinizi bilmeniz gerekir. 25 senesini bürokraside harcamış, hangi bakanlıkta neyi, kimden isteyeceğini çok iyi bilen bir tecrübe yanımızda. Onu bilmek de yetmiyor. Nereden alacağını bilirsin, ama alamazsın. Bunun için itibar da gerekiyor. Allah’a şükür hem sayın başkanımızın, hem vekillerimizin, hem de bizim itibarımız çok büyük, gittiğimiz yerden boş dönmüyoruz. 6 Şubat depremlerinden dolayı bütçesel kısıtlamalara rağmen, itibarımızla ihtiyacımız olan yatırımları alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene 4 tane okul inşaatına başlanacak Allah’ın izniyle. Bu tamamen ikili ilişkilerle kazandırılan bir yatırımdır. 

“BİZE GÜVENİN, DÜZCE’MİZ BU PROJELERİ DE KAZANSIN”
Eksiklerimiz yanlışlarımız da olabilir. Dört dörtlük olduğumuzu iddia etmiyoruz. Ama artılarımızın ve yaptıklarımızın, yapamadıklarımızdan daha fazla olduğunu söylüyoruz. Sürekli gelişen, büyüyen, göç alan bir coğrafyadayız. Dışarıdan gelenler buradaki değişimi görüyor. Sürekli değişen bir şehirdeyiz. Bizlere güvenin, projelerimize güvenin. Sayın bakanımızın proje kitabı üzerinde ciddi manada çalışılmış, hesap kitap yapılmış, bütçesi hazırlanmış, enine boyuna tartışılmış. 2 haftalık bir çalışma değil, belki 2-3 senenin çalışması. Bize güvenin, tam destek verin, Düzce’miz bu projeleri de kazansın.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız