Medeni Hukukun Güncel Meseleleri Konuşuldu

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Medeni Hukukun Güncel Meseleleri” adlı programda, Düzce 2. Aile Mahkemesi Hâkimi Aşkı Elmalı öğrencilerle buluştu.

Medeni Hukukun Güncel Meseleleri Konuşuldu
5.03.2024 - 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
45

Programa; Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih Durmuş, Öğr. Gör. Murat Üstünel ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden Öğr. Gör. Dr. Furkan Düzenli katıldı.

Program, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih Durmuş’un açılış konuşması ile başladı. Öğr. Gör. Fatih Durmuş, programın teorik olarak öğrenilen bilgilerin uygulamada karşılığını öğrenmeyi ve Medeni Hukuk kapsamında güncel değerlendirme yapmayı amaçladığını belirtti.

Programın davetli konuşmacısı Hâkim Aşkı Elmalı ise öncelikle katılımcılara mesleği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Ardından Medeni Hukuk’un sadece mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek anlaşılamayacağını, kavramların her olayın özelinde, daha geniş bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aşkı Elmalı, mezkûr değerlendirmenin nasıl yapılacağı üzerine güncel yargı kararlarından ve örnek olaylardan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Katılımcıların soruları ve görüşleriyle devam eden programın sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih Durmuş tarafından Hâkim Aşkı Elmalı’ya teşekkür belgesi takdim edildi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız