Düzce Üniversitesi’nden Dünya Matematik ve Pi Günü Kutlaması

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Matematik Eğitimi Topluluğu (DÜMET) tarafından düzenlenen “14 Mart Dünya Matematik ve Pi Günü Kutlaması” başlıklı program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi’nden Dünya Matematik ve Pi Günü Kutlaması
7.03.2024 - 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
39

Programa; Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Danişman, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Arabacı, Dr. Öğr. Üyesi. Emine Nur Ünveren Bilgiç, Dr. Öğr. Üyesi Emine Aytekin Kazanç, Arş. Gör. Gülşade Savaş ile öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Şahin Danişman; Matematik Bölümü’nde eğitim görmenin gurur verici olduğunu dile getirerek üniversitelerin öğrenciye akademik olarak katkı sağlamasının yanında sosyal olarak da artıları olduğunu belirtti.

Etkinlik, Pi sayısı nasıl işitilir? Müzikle ifade edilebilir mi? düşüncesiyle sanatçılar tarafından rakamların notalara dönüştürüldüğü müzik dinletisinin ardından, öğrencilerin hazırlamış olduğu bilgi yarışması ile devam etti. Eğlenceli vakitlerin geçirildiği program tiyatro sahnesiyle taçlandırıldı. Program, Matematik Eğitimi Topluluğu üyesi öğrencimiz Ertuğrul Atilla’nın gitar eşliğindeki müzik performansı ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız