8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLAYAN ÖZLÜ “YEMEN TÜRKÜSÜ”NE EŞLİK ETTİ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen “Üreten Kadınlar Buluşması”na konuk oldu. Kendisine mikrofon uzatılması üzerine “Yemen Türküsü”ne eşlik eden Özlü'nun performansı, kadınlardan tam not aldı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLAYAN ÖZLÜ “YEMEN TÜRKÜSÜ”NE EŞLİK ETTİ
8.03.2024 - 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
74

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından açılan sanat sokağında yer alan kadınlar için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir program düzenlendi. “Üreten Kadınlar Buluşması” adı altında Erguvan Kıl Çadırı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk
Özlü de katıldı.

"İlle de sen" şarkısı eşliğinde alana giriş yapan ve üreten kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Özlü, “Bu güzel akşamı düzenleyen sevgili kardeşlerime teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü tebrik ediyorum. Nice güzel yıllara hep beraber ulaşmak dileği ile sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Keyifli anların yaşandığı ve türküler eşliğinde devam eden gecenin ilerleyen dakikalarında, kendisine mikrofon uzatılan Özlü, “Yemen” türküsüne eşlik etti. Alkışlar ve ‘bravo’ sesleri eşliğinde türküyü seslendiren Özlü’nün performansı kadınlardan tam not aldı.

“TARİHİMİZLE VE ATALARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”
Yemen türküsünü çok sevdiğini dile getiren Özlü, “Bu türkü aslında imparatorluğumuzun dağılma sürecinde yaşadığımız acıların bir ifadesidir. Yunanistan’ın kurulduğu 1829 tarihinden 1923 tarihine kadar Balkanlar’dan 10 milyon Müslüman Türk ya sürgün edilmiştir, ya katledilmiştir. Bir soykırım arıyorsak buradadır. Bu nedenle bütün Balkan türküleri hüzünlüdür. Tarihimizde yaşadığımız çok ciddi acılar var. Yemen Türküsü tarihimizi bize hatırlatan, içimizi acıtan bir türküdür. Nereye gitseniz Türklerin, atalarımızın izleri var. Çin Seddi’nden Viyana’ya kadar, Yemen’den Kırım’a kadar. Türkleri tarih sahnesinden çıkardığınızda, dünya tarihi yüzde 40 azalır. O yüzden tarihimizle, atalarımızla ve ecdadımızla onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız