BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TASAVVUF MUSİKİSİ DERNEĞİNE ZİYARET

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin kültürel zenginliklerinin açığa çıkartılması, topluma kazandırılması noktasında önemli adımlar atıyor. Şehrin birçok bölgesinde mahalle konakları ve kültür merkezleri ile donatan Başkan Özlü, son olarak Çay Mahallesine Kültür Evi yapılacağının müjdesini verdi.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TASAVVUF MUSİKİSİ DERNEĞİNE ZİYARET
13.03.2024 - 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
82

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin her noktasının belediye hizmetlerinden faydalanabilmesi, sosyal ve kültürel açıdan zengin olan şehrin bu zenginliği birbiri ile kaynaştırarak harmanlanmasını sağlamaya devam ediyor.

Başkan Özlü’nün girişimleri ile Beyiler, Çavuşlar, Çam köy başta olmak üzere bir çok noktada hizmete açılan mahalle konakları ile vatandaşlar hem öğrenip hem de şehre katma değer sağlarken, Düzce’nin kültürel zenginliğini yansıtan Kırım Türklerine yönelik Eğitim ve Kültür Merkezi ile Ağa Mahallesinde Roman Eğitim ve Kültür Merkezi projeleri ile gibi bir çok projenin de hayata geçirilmesini sağlayan Özlü’nün son durağı Çay Mahallesindeki Türk Tasavvuf Musikisi Derneği oldu.

Derneğin davetlisi olarak ziyarette bulunan Başkan Özlü, tasavvuf müziğinin en güzel örneklerini sergileyen dernek üyelerini hayranlıkla dinledi. Ardından gerçekleştirilen sohbette derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Özlü, bölgeye bir Kültür Evi yapılması talebine olumlu cevap verdi.

“Çay Mahallesine kültür evi yapacağız. Bunu yaparken ihtiyaçları sizler tanımlayacaksınız” diyen Başkan Özlü, şunları dile getirdi; “Kültürel bütünlük, siyasal bütünlüğün temelidir. Anadolu’nun fethi aslında kılıçla olmadı. Önce gönüllerin fethi ile oldu. Hacı Bayram Veli, Yunus Emre, Hazreti Mevlana gibi erenler sayesinde oldu. Onlardan bize intikal eden kültürü yaşatmak, günümüze yansıtmak ve gençlere sevdirmek sizlerin görevi. Ben sizlere yardım olacağım. Çay mahallesine bir kültür evi kazandıracağız. Siz tarif edin biz projelendirelim. Aynı zamanda dernek merkezi de olsun. Seçimden sonra burayı inceleyelim bu binayı tadil edelim uygun olmazsa yerimiz var oraya bakar inşa ederiz. Son derece mutlu oldum. Yaptığınız çalışmalar çok değerli.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız