AÇILIŞA BAKAN KACIR VE TÜRK ASTRONOT GEZERAVCI DA KATILACAK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ve TÜBİTAK desteği ile Düzce’ye kazandırılan Bilim Merkezi, 14 Mart Perşembe günü açılıyor. Bölgemizin en büyük Bilim Merkezi’nin açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katılacak.

AÇILIŞA BAKAN KACIR VE TÜRK ASTRONOT GEZERAVCI DA KATILACAK
13.03.2024 - 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
85

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, şehrimize kazandırdığı Bilim Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki binada yapılan düzenleme çalışmalarının ardından, TÜBİTAK’ın da desteği ile bilim ve teknoloji uygulamalarının yapılacağı atölyeler oluşturuldu ve teknolojik donanımlar tamamlandı.

Düzce’de çocuk ve gençlere bilimi sevdirmek ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek üzere hayata geçirilen Bilim Merkezi, 14 Mart Perşembe günü saat 14.00’da açılacak. Açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 18 gün geçiren Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katılacak.

7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, bölgenin en büyük Bilim Merkezi’nde TÜBİTAK desteği ile kurulan ve 52 farklı düzeneğin bulunduğu konsept sergi, ziyaretçilerin bilimsel olguları deneyerek tecrübe etmelerini ve keşfederek anlamalarını sağlayacak.



Her biri ayrı konseptte hazırlanan Robotik ve Kodlama, Uzay ve Havacılık, Temel Bilimler, Tasarım ve Üretim, Matematik ve Keşif Atölyelerinde ise bilimsel konuların derinlemesine öğrenilmesi amacıyla eğitimler verilecek. Düzce Bilim Merkezi’ni, çevre illerden çocuk ve gençler de ziyaret edebilecek.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin vizyonuna katkı sağlayacak ve çocukları bilim dallarına daha fazla ilgi göstermeleri konusunda teşvik edecek Bilim Merkezi’nin açılışına tüm Düzceli vatandaşları davet etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Düzce Belediyesi, Gündem, Yaşam, Düzce

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız