14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanların Önemi Vurgulandı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi “14 Mart Tıp Bayramı” nedeniyle sağlık çalışanlarımıza yönelik “Müzik Dinletisi” düzenledi.

14 Mart Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanların Önemi Vurgulandı
15.03.2024 - 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
85

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katılım sağladı.

“Tüm Sağlık Çalışanlarına Minnet Borçluyuz”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tıp camiası için en kıymetli günlerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yakın zamanda geçirilen pandemide sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını hatırlatarak bu özel günde tüm sağlık çalışanlarına şükranlarını ileten Prof. Dr. M. Ali Kayıkçı, sağlığın insan hayatının en temel değerlerinden biri olduğunu, her gün binlerce insanın yaşamında önemli bir rol oynayan sağlık çalışanları ve hekimler olarak insanlığa hizmet etmenin sorumluluğunu taşıdıklarının altını çizdi. Sağlık çalışanlarının hizmetlerini yerine getirirken sadece bilgi ve becerilerini değil, sevgi ve şefkatlerini de hastalara sunduklarını söyleyen Prof. Dr. M. Ali Kayıkçı, “Zorlu koşullarda, gece gündüz demeden hizmet veren tüm sağlık çalışanlarına minnet borçluyuz. Bu çalışanların özverisi toplumun refahı için hayati önem taşımaktadır. Bunu hem basın kuruluşlarından, hem yakın akrabalarımızın, hem de sevdiklerimizin başına bir şey gelince hakikaten sağlık sektörünün ne kadar önemli olduğunu can yakar bir şekilde hissediyoruz. Bugün Tıp Bayramı’nı kutlayarak mesleğimizin değerini bir kez daha hatırlamak ve bu değeri gelecek nesillere aktarmak için bir araya geldik. Bilimin ışığında insanlık için daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık sektöründe görev yapan herkesin Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Hepinize sağlıklı günler dilerim.” dedi.

“Kutsal Bir Meslek”

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise; tüm sağlık çalışanların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, tıp mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Üniversite olarak Tıp Fakültesi’ne ve Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Rektör Sözbir, tıp alanında elde edilen başarıların birçoğunun arkasında akademik çalışmalar yürüten öğretim üyelerinin olduğunu hatırlatarak, bundan sonrada; kararlılıkla ve sabırla, birlikte yapılan çalışmalarla sağlık sektöründe çok daha önemli yerlere gelineceğine inandığını vurguladı. Prof. Dr. Nedim Sözbir, tüm sağlık çalışanlarının ve tıp öğrencilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, konuşmasını sonlandırdı.

Kutlamalar Müzik Dinletisi ile Devam Etti

Birbirinden değerli eserlerin seslendirildiği Müzik Dinletisi’nde; Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Eda Nazlımoğlu, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi’nden Piyano Öğretmeni A. Emre Esen sergiledikleri birbirinden başarılı performanslarıyla dinleyicilerden yoğun alkış aldı.

Gerçekleştirilen Müzik dinletisinden sonra Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Zehra Kaplan, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihi hakkında bilgi verdi. Türkiye’deki Tıp Fakültesi öğrencileri ile akademisyenlerinin Balkan Savaşları ve Kurtuluş Savaşı’na olan katkıları hakkında katılımcıları bilgilendiren Zehra Kaplan, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, Prof. Dr. M. Ali Kayıkçı’nın yaptıkları başarılı sunumları için Arş. Gör. Dr. Zehra Kaplan ve müzik dinletisi sunan Dr. Öğr. Üyesi Eda Nazlımoğlu ile A. Emre Esen’e teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız