TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, “TUSAŞ ve Türk Havacılığı” adlı konferans kapsamında Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
17.04.2024 - 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
15

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Baro Başkanı Av. Taner Çakır, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ı Düzce Üniversitesi’nde ağırladıkları için onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. TUSAŞ’ın savunma sanayiinde Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyleyen Rektör Sözbir, Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın TUSAŞ ve Milli Muharip Uçağımız Kaan hakkında önemli bilgiler paylaşacağını belirterek programın hayırlı olmasını temenni etti.

Programda konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ı Düzce’de ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Türkiye’de uçak sanayisinin 1910’lara kadar uzandığına işaret eden Selçuk Aslan, 5. nesil Milli Muharip Uçağımız Kaan’ın uçuşuna şahitlik ettiklerini ve bu noktaya kolay gelinmediğini sözlerine ekledi. Ülke olarak bir yola çıktıklarını ve kendi ayaklarımız üzerinde durduklarını dile getiren Düzce Valisi Selçuk Aslan, öğrencilerin programdan alacakları ilhamın yeni kapıların açılmasına vesile olacağının da altını çizdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, TUSAŞ’ın Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayisinin en büyük şirketi olduğunu belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra hızlı bir şekilde kurulan TUSAŞ’ın ardından 1984’te TAI şirketinin kurulduğunu, 2005’te TAI ile birleşen TUSAŞ’ın yüzde 100 milli bir şirkete dönüştüğünü dillendiren Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, TUSAŞ’ın; bağlı ortaklıkları, iştirakleri, mali verileri ve Mühendis Geliştirme Programından söz etti.

TUSAŞ’ın; Uçak, Helikopter, İHA, Uzay ve Havacılık Yapısalları olmak üzere 5 ana üretim alanı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bozdoğan, şirketin ürünleri ve son olarak Milli Muharip Uçağımız Kaan hakkında detaylı bilgiler aktardı. Kaan’ın 5. nesil savaş uçağı olduğuna ve Türkiye’nin bu uçağı uçuran 5. ülke konumunda bulunduğuna dikkat çeken Bozdoğan, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’a, Düzce Valisi Selçuk Aslan tarafından hediye, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ise Düzce Valisi Selçuk Aslan’a, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan’a Kaan uçağının maketini hediye etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız