GÖLORMANI ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TRAFİK EĞİTİMİ ALDI

Düzce’de çocuklara erken yaşta trafik bilincinin kazandırılması amacıyla kurulan Trafik Eğitim Parkı’nda Gölormanı Ortaokulu öğrencilerine hem teorik, hem de uygulamalı eğitim verildi.

GÖLORMANI ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ TRAFİK EĞİTİMİ ALDI
18.04.2024 - 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
28

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren trafik bilincinin aşılanması amacıyla Düzce’de kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kuralları uygulamalı ve teorik eğitimlerle öğretiliyor. Melensu Park içerisindeki 10 dönümlük alanda kurulu bulunan eğitim parkı, Gölormanı Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Trafik eğitim odasında jandarma ekipleri tarafından verilen eğitimde, trafik kuralları hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, ardından ise eğitim parkurunda pedallı gokart araçlarını kullanarak edindikleri bilgileri uygulamalı eğitimlerle pekiştirdiler. Öğrencilere, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metodları hakkında bilgiler sunuldu. Gokart bisikleti ile eğlenceye dönüşen ve 20 öğrencinin katıldığı eğitimler sayesinde, çocuklar hem bilinçlendi, hem de trafik kurallarını öğrendi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız