Endüstri Mühendisliği öğrencilerini bekliyor!

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren ve geniş iş olanaklarıyla dikkat çeken Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, yeni öğrencilerini bekliyor.

Endüstri Mühendisliği öğrencilerini bekliyor!
22.07.2019 - 12:58
338

    Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren ve geniş iş olanaklarıyla dikkat çeken Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü, yeni öğrencilerini bekliyor.

 
   Bölümle ilgili önemli bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Güler; mobilya, kağıt, odun esaslı kompozit levha, kontrplak endüstrisi gibi çok geniş bir yelpazede katma değerli çalışmalar yürüten bölümün, donanımlı mühendisler yetiştirdiğini ifade etti.
 
 
Düzce Üniversitesi Öğrencileri Hem Mühendislik, Hem de Temel İşletme Konularında Bilgi Sahibi Oluyorlar
 
 
   Düzce Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hem mühendislik, hem de temel işletme konularında bilgi sahibi olduğunu belirten Prof. Dr. Güler, “Bölümümüz, sektörde ara ürün ya da son ürüne dönüştüren işletmelerde; üretim mühendisi, kalite sorumlusu, satış, pazarlama sorumlusu, araştırma geliştirme uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı gibi görevlerde teknik ve yönetsel birikime sahip Orman Endüstri Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bölümüzden mezun olan öğrenciler kısa sürede iş hayatına atılabilmektedir.” ifadelerini kullandı.
 
 
ILO Meslek Sınıflandırmasında Yer Alıyor ve İmza Yetkisi Bulunuyor
 
 
   Orman Endüstri Mühendislerinin Orman Mühendisleri Odası’na üye olabildiğini dile getiren Güler; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yayımlanan uluslararası bir belge olan ISCO-08’de 2132.22 mesleki sınıflandırma kodu ile Orman Endüstri Mühendisliğinin meslek sınıflandırmasında yer aldığını ve 5531 sayılı kanun ile belirtilen yetki ve sorumluluklar çerçevesinde bölüm mezunlarına imza yetkisi tanındığını sözlerine ekledi.
 
Çok Geniş İş Olanakları
 
 
   Orman Endüstri Mühendislerinin; Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere DPT, TÜBİTAK, TSE gibi çeşitli kamu kuruluşlarında istihdam edildiğini söyleyen Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, “Kamu istihdamı oranı az olmakla beraber asıl iş sahalarını özel sektör kuruluşları oluşturmaktadır. Ülkemizde, yılda 14 milyar dolarlık ciroya sahip bir sektörden bahsediyorum. Orman Endüstri Mühendisleri; kereste, kaplama, kontrplak, odun esaslı kompozit ürünler, kağıt hamuru gibi ara ürün üreten ya da parke, mobilya, kağıt vb. nihai ürün üreten kuruluşlarda hammadde temini ve üretimden, Ar-Ge ünitesinden kalite ve pazarlamaya kadar çeşitli alanlarda çalışma imkanına sahip bulunmaktadırlar.” diyerek açıklamalarına devam etti.
 
 
Bölüme İlk Üç Sırada Yerleşen Öğrencilere Eğitim Hayatı Boyunca Burs İmkanı
 

   Bölümün eğitim süresinin 4 yıl olduğunu ve isteyen öğrencilerin bir yıl süre ile İngilizce hazırlık eğitimi alabildiğini belirten Prof. Dr. Cengiz Güler, ilk yıl matematik, fizik, kimya gibi temel derslerin, ikinci sınıfta ise mühendislik malzemesi olan ahşap ile ilgili temel dersler olan fiziksel ve mekanik ağaç teknolojisi, odun anatomisi, orman ürünleri kimyası gibi derslerin verildiğini söyledi. Üçüncü sınıfta orman endüstrisini temsil eden sektörlere ait kereste ve kurutma endüstrisi, odun kompozit malzeme, mobilya endüstrisi, kağıt üretim teknolojisi gibi derslerin müfredatta yer aldığına işaret eden Güler,  son sınıfta ise işletme dersleri olan finans, muhasebe, ekonomi, fabrika ve üretim planlama gibi dersler verildiği, bölüme ilk üç sırada yerleşen öğrencilere ise eğitim hayatı boyunca burs imkanı sağlandığı bilgisini paylaştı.
 
 
“Firmaların Taleplerine Cevap Verebilecek Mezun Öğrenci Bulamıyoruz”
 
 
   Düzce’nin İstanbul ile Ankara’nın tam ortasında yer aldığına ve ormancılık sektörünün kalbi denilecek bir konumda olduğuna dikkat çeken Düzce Üniversitesi öğretim üyesi, “Düzce’de, kereste kaplama levha, parke, ahşap esaslı levha, mobilya konusunda birçok işletme ün yapmış olup yurt içi ve yurt dışı satışları ile ülkemize ekonomik katkı sağlamaktadır. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizin asla işsiz kalması söz konusu değildir. Hemen hemen orman ürünleri alanında faaliyet gösteren tüm işletmelerde teknik eleman olarak çalışabilmekte ve halen onlarca mezunumuz üretim ve AR-GE alanlarında çalışmaktadır. Şunu söyleyebilirim firmaların taleplerine cevap verebilecek mezun öğrencimizi bulamıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
Türkiye’nin En Büyük 5 Endüstrisinden Birisi de Orman Endüstrisi
 
 
   1996 yılından beri eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesindeki Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünde 5 Profesör, 3 Doçent ve 4 öğretim elemanı bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Cengiz Güler, “Türkiye’nin en büyük 5 endüstrisinden birisi de orman endüstrisi olduğunu hatırlatmak isterim. Değer üreten, girişimciliği ilke edinen, yeniliklere açık olan, yurt içinde ve yurt dışında kazandığı başarıları ile adından söz ettiren Düzce Üniversitesini ve özellikle Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünü üniversite adaylarının rahatlıkla tercih etmelerini bekliyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.