Özlü afetzedeleri yalnız bırakmıyor!

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hafta sonunda Esmahanım, Uğurlu ve Akçakoca’da afetzedeleri inceleyerek çalışmaları takip etti.

Özlü afetzedeleri yalnız bırakmıyor!
29.07.2019 - 12:46
276

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü sel bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Günün her saatinde bölgeden bilgi alan Başkan Özlü hafta sonunda bölgedeki vatandaşları ziyaret ederek yaşamın normale dönmeye başladığını yerinde gördü. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay ve İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ile birlikte Esmahanım ve Uğurlu köylerinde selzedelerle sohbet eden Başkan Özlü maddi destek bir yana böyle afetlerde manevi desteğin büyük önem taşıdığını vurgulayarak “selde mağdur olan Esmahanım ve Uğurlu köyü sakinlerini ziyaret ederek çalışmalardaki gelişmeleri öğrendim. Değerli arkadaşlarım Sayın Atalay ve Sayın Turan ile birlikte bu bölgenin afet sonrası kalkınması konusunda köydeki vatandaşlarımızla istişare ettik. Büyük bir afet yaşandı, can kayıplarımız oldu. Bu süreçte maddi kayıpları en aza indirmek için çalıştık, daha önemlisi manevi desteğimizi köyde yaşayan herkese göstermeye çalıştık. Bütün hemşerilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

   Daha sonra Akçakoca Esentepe’de bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Özlü selden sonra hayatın normale dönmesi için devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı, vatandaşların ihtiyaçlarını dinledi. “Devletimizin şefkatli elleri vatandaşımızın üzerindedir. Bu afetten en az yarayla çıkmak için ilk günden itibaren hep birlikte çalıştık. Allah bir daha böyle bir afetle bizleri karşı karşıya bırakmasın, hepimize büyük geçmiş olsun” şeklinde konuşan Başkan Özlü, her vatandaşla yakından ilgilenmeyi ihmal etmedi.  Ziyaretlerinin sonunda İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği arama kurtarma çalışmalarında kız çocuğuna ait cansız bedene ulaşıldığı haberini alan Dr. Faruk Özlü, üzüntüsünü dile getirerek “afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek veren İtfaiye ekiplerimiz, Uğurlu Köyünün 1 km uzağında Melen Çayında kız çocuğuna ait cansız bedene ulaştı. Merhum yavrumuza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.