Sönmez; ’Teröre Demokrasi Olmaz’

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez HDPli üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi ve “Teröre Demokrasi Olmaz” dedi.

  Sönmez; ’Teröre Demokrasi Olmaz’
20.08.2019 - 14:28
328

   Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez HDP'li üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi ve “Teröre Demokrasi Olmaz” dedi.

 

   Sönmez, yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi;

 

"HDP’li üç büyük şehir belediye başkanlarının teröre destek oldukları için görevden alınması yerinde bir karardır.

 

   Dünyanın hiçbir ülkesinde terör örgütünün uzantılarına yasal izin verilmez. Bir yandan Mehmetçik canını ortaya koyarak teröristlerin üzerine gidecek, öbür yandan devletin hazinesinden 90 milyon lira HDP ye seçim yardımı yapacaksın.

 

   Mehmetçik bir yandan Suriye’nin, Irak’ın kuzeyinde ABD destekli terör örgütüne karşı savaşacak, şehit olacak; öbür yanda Diyarbakır belediyesinde ölen teröristler için saygı duruşu yapılacak, PKK yı öven marşlar söylenecek.  Bu demokrasi değildir. Bu Mehmetçiğin sırtından kurşunlanmasıdır.

 

   26 Nisan 2014 de, İmralı’da Öcalan’ın ziyaretçilerine  ‘’Adayları kim belirledi’’ sorusuna HDP li Sırrı Süreyya Önder ‘’Başkanım adayları Kandil belirledi’’ cevabını veriyor. Bu kayıtlarda duruyor. Demek ki seçilmişler değil atanmışlar görevlere gelmişler. Asfaltların altına bomba yerleştiren, tüneller kazan, hendekler açan, PKK ya dağlara sıcak yemek servisi yapan bunlardır.

 

   Üç belediye başkanının görevden alınması eksik olmuştur. Teröre demokrasi olmaz. HDP kapatılmalıdır."