Er; ’Fisko Kavşağının kapatılması yanlış karar’

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, FİSKOBİRLİK Kavşağının kapatılması ile ilgili, bölge sakinlerinin mağdur edildiğini söyledi. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirten Er, Düzce Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söyledi.

Er; ’Fisko Kavşağının kapatılması yanlış karar’
12.09.2019 - 15:58
477

   İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, FİSKOBİRLİK Kavşağının kapatılması ile ilgili, bölge sakinlerinin mağdur edildiğini söyledi. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirten Er, Düzce Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir an önce bu yanlıştan dönmesi gerektiğini söyledi.

 

   Parti Teşkilatı yöneticileri ile birlikte, FİSKOBİRLİK Kavşağı’nda basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, kavşağın kapatılması ile birlikte Düzce Şehir Merkezinin ikiye bölündüğünü ifade etti. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu dile getiren Er;  “Sınırların kalktığı, medeniyetin önündeki engellerin yok edilebileceği bir çağda memleketimizde yolların kapatılmasını, insanlarımızın yaşamlarının zorlaştırılmasını anlayamamaktayız. Evrensel hukuk, karanlık ortaçağ sonrası, insan merkezli bir yapı ile başlamıştır ki bizim kültürümüzde insan merkezli yönetim anlayışı çok daha eskilere dayanmaktadır” dedi.

 

 

“KAVŞAĞIN KAPATILMASI HUKUKİ DEĞİL…”

 

   “Şeyhedebali’nin Osman Bey’e en temel nasihati olan; “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” cümlesinden hareketle devlet dediğimiz mekanizmanın milletine hizmet etmek amaçlı olduğu unutulmamalıdır” diyen Er,  “Hukuki olan her kararın adil olması gerekliliğinden ve her hukuki kararın da kamu vicdanında sorgulanabileceği gerçeğinden hareketle, FİSKOBİRLİK kavşağı olarak bilinen şu an bulunduğumuz alanın trafiğe kapatılması noktasında, her ne kadar karar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınmış olsa bile, yerel yöneticilerimizin ve özellikle de Belediye Başkanlığımızı bu karar üzerinde çalışmaya, kararı sorgulamaya ve Düzce Kamuoyunu bilgilendirmeye davet etmemin, Düzce’de yaşayan bireylerin en doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“DÜZCE DOĞU – BATI DİYE İKİYE BÖLÜNDÜ…”

 

   Yapılan uygulamanın bölge halkını mağdur ettiğine dikkat çeken Er, “Asar Deresi baz alındığında, gerek otoban bağlantısı sebebi ile, gerekse farklı gerekçeler kentin yollarının kapatılmasından sonra, FİSKO kavşağının da kapatılması Düzce’yi Batı ve Doğu doğrultusunda ucu kapalı bir şekilde ikiye bölmüş durumdadır. Bu durumdan mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için adımlar atılmalı, alternatif çözümler üretilmelidir” diye konuştu.

 

 

   Açıklamasında, kavşağın kapatılması ile ilgili Düzce Belediyesi’ne sorular yönelten Er şu ifadelere yer verdi:

 

  “Bu itibarla; FİSKOBİRLİK Kavşağı için Düzce Belediyesi Otoban Bağlantısının kurulması esnasında alternatif bir çözüm talep etmiş midir? Eti ise Karayollarının bu talebe cevabı ne olmuştur?

 

   İlgili Kavşağa çözüm üretme adına Karayolları bir öneri sunmuş mudur? Örneğin viyadük yapılması ile ilgili bir çalışma veya bir öneri gündeme gelmiş midir?

 

   Bu öneri gündeme geldi ise, ilgili viyadük veya geçit ne zaman ve hangi şartlarda yapılacaktır?

 

   Yerel sorunları, yerel yöneticilerin daha iyi bilmesi varsayımından hareketle, yerelde Karayollarının, bu yolu kapayıp kenti ‘Bir Kere Daha’ kendi içerisinde bölmesinden zarar gören tüm Düzce halkı ve özellikle ilgili bölge insanının bu mağduriyetin çözümü için ne tip adımlar atılacaktır? Yoksa Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bölge halkının önceliklerini görmezden gelen uygulamasına boyun mu eğilecektir?

 

   Bizler her zaman Düzce insanın daha iyi şartlarda yaşamayı hak ettiğine inanan bireyler olarak gerek yukarıda sorduğumuz soruların, gerekse ilgili yol kapamanın verdiği zararların telafisi adına süreci takip edeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”