Mektup Yazarak Affettiğini Söyledi

Adalet Yürüyüşü sırasında Düzce’de gece konaklama yapılacak bölgeye kamyonla hayvan gübresi dökmekten tutuklanan İlhami Çetin’in af dileğini kabul eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum” dedi

Mektup Yazarak Affettiğini Söyledi
13.09.2019 - 11:15
501

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017’de Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü’nün Düzce’deki güzergâhının bir bölümüne “hayvan gübresi” döken ancak daha sonra bu eylemi için özür dileyen Çelik’i affetti. Çelik’e bir mektup yazan Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum” dedi.

 

İlhami Çelik, Adalet Yürüyüşü’nün 13. gününde Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin ilerlediği güzergâha “hayvan gübresi” dökmüştü. Çelik daha sonra “Zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek” suçundan tutuklanmış ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Düzce T Tipi Kapalı Açık Cezaevi’ne konulan Çelik, olaydan bir süre sonra Kılıçdaroğlu’ndan özür dilemiş ve CHP liderine mektup yazmıştı. Kılıçdaroğlu Çelik’in mektubuna 11 Eylül’de yanıt verdi.