Gaziler Gününü kutladılar!

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı.

Gaziler Gününü kutladılar!
18.09.2019 - 14:32
311

   Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı.

 

Zülkif Dağlı

 

   Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşal” rütbesinin verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

 

   Vatan, millet ve bayrak sevgisi ile kutsal hizmetleri yerine getirirken hayatlarını ortaya koyan gazilerimiz, millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın önemli sembolleridir.

 

   Her karış toprağı şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde millet olarak, hür ve bağımsız biçimde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak, ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliği ile çalışmalıyız.

 

   Var olduğu günden bu yana, vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesinde üstlendiği önderlik sıfatından dolayı “Müşir ve Gazi” unvanının verilmesinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında gazilik unvanının Türk Milleti için ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Başkan Özlü: “Aziz milletimizin tarihinde verdiği mücadelelerin en önemli temsilcileri gazilerimizdir. Onlar gösterdikleri büyük fedakârlıklarla bizlere şanlı zaferler yaşatmış, ay yıldızlı bayrağımızın ülkemizin semalarında özgürce dalgalanmasını sağlamışlardır. Atalarımızdan bize miras olan gaza anlayışı ile ülkemizin istikbaline ve istiklaline karşı tüm tehditlere karşı duran milletimiz, askerimize, polisimize ve tüm fertleri ile 15 Temmuz’daki direnişi bu mertebeye en güzel örnektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Milli mücadeledeki önderliği dolayısıyla “Müşir ve Gazi” unvanının verilişinin yıldönümü vesilesi ile tüm gazilerimizi tebrik ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.