TSO meclis toplantısı gerçekleştirildi!

Düzce Ticaret ve Sanayi odası Eylül ayı olağan meclis oturumu, Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin başkanlığında Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

TSO meclis toplantısı gerçekleştirildi!
26.09.2019 - 17:22
362

  Düzce Ticaret ve Sanayi odası Eylül ayı olağan meclis oturumu, Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin başkanlığında Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Düzce’de bir işbirliği güç birliği platformu oluşturma niyetinde olduklarını, bu hedefle de bir rapor hazırladıklarını söyledi. Dertli, geçmişte Düzce’de olumsuz sonuçları yaşanan bu güç birliği yapılanmalarının Türkiye’de çok büyümüş ve markalaşmayı başarmış örneklerinin olduğunu belirterek, yapılan araştırmalar ve hazırlanan ilk raporda detaylarıyla yapılanma konusunda bilgilerin sunulduğunu da sözlerine ekledi.

 

  Ahmet Dertli, kurulması düşünülen holding yapılanmasıyla ilgili olarak; “Düzce’nin ekonomik olarak topyekün kalkınması için elbirliği ve güç birliği ile Düzce TSO önderliğinde Düzce Üniversitesi, Düzce TB, Düzce OSB ve Akçakoca TSO katılım desteği ve çeşitli sektörlerden oluşacak en az 100 iş insanın katılımı ile ilimizde güçlü bir sermaye yapısını oluşturmak, Sanayicilerimizin atıl kapasitelerini hazırlanacak olan swot analizleri kapsamında başta ihracat ve iç piyasada iş geliştirme kanalları olmak üzere daha etkin kullanmak, Ekonomik olarak işbirliğinin gücü ve iştirak eden kurumlarımızın desteği ile ilimizin kalkınmasına, istihdam alanlarının genişlemesine sosyal etkinliklerde ve projelerde daha etkin yer almaya ve daha kaliteli verimli olarak oluşturulacak iş alanlarında faaliyette bulunmak, Hükümetimizin ekonomi ve kalkınma projeleri değerlendirip başta ihracat için tüm imkânları seferber edilerek ve yurt dışı kanallarını kullanarak imalatçımızın yanında güç oluşturmak, İlimizde faaliyette bulunan başta sanayicimizin ve tüccarımızın finansman erişimine katkı sunmak, Kamu-üniversite-özel sektör işbirliği ile başta AR-GE iş geliştirme ve ürünlerimizin ulusal alanda markalaşmasına öncülük etmek satış pazarlama alanlarında iştigal etmek, Dünyadaki ekonomik birleşmeler izlenerek güçlü bir yapıya kavuşmasını müteakip uluslararası ortaklık veya işbirliği yapmak, Düzce ilinde kalifiye eleman sorununu büyük ölçüde çözmek üzere projeler üretmek ve uygulamaktır” açıklamalarında bulundu.

 

 

   Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin ardından oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan organizasyonlar hakkında da detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Şahin konuşmasında; “3 Eylül’de TOBB tarafından odamızın himayesine verilen Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin dönem açılışı programına Başkan Yardımcımız Ümit Ülgen ve Genel Sekreterimiz Ayten Nursel Kocadağ katılım sağladı.  3 Eylül’de Makine İmalat Sanayiinde Yeterliliklerin ve İşbirliklerinin Geliştirilmesi Projesi Basın Lansman toplantısını gerçekleştirdik.  6 Eylül’de TOBB’da gerçekleştirilen Sigorta Acenteleri Kurultayına odamızı temsilen katılım sağlayan Meclis Üyelerimiz Selim Koçak ve Feyzi Gülsoy ile komitedeki diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 8 Eylül’de Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizle birlikte, Meclis Üyemiz Ramazan Yıldırım'ın sahibi olduğu Yıldırımlar Group 36. yıl Yemeğine katılım sağladık. 9 Eylül’de Türk-Alman iş insanlarının katılımıyla 4 Eylül 2019 tarihinde Berlin'de gerçekleştirilen 8. Business-Kahvaltı organizasyonuna katılım sağladık.

 

   11 Eylül’de Odamızın, 2019 yılı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında en yüksek puanı alan 2. proje olarak kabul edilen “Üretimde Dijital Dönüşüm” ve 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunulan “Meslek Komiteleri Daha Etkin Nasıl Çalıştırılır Çalıştayı” projelerimizin sözleşme imza törenine katılım sağladık.  12 Eylül’de Düzce Üniversitesi ile odamız arasında bulunan “Lisansüstü Eğitim-Öğretim İşbirliği Protokolü” yenilendi. Aynı gün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan TOBB İlkokulunu ziyaret ederek, ihtiyacı olan öğrencilere dağıtılmak üzere kırtasiye yardımında bulunduk. 13 Eylül’de odamızda, İstanbul Barosu Avukatlarından Nalan Çakır ve H. Berk Sürücü’nün konuşmacı olarak katıldığı Fikri Sınai Mülkiyet ve Marka Hukuku Seminer Programı gerçekleştirildi. 17 Eylül’de Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Koç Holding Grup Başkanı Fatih Ebiçlioğlu, Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer, Arçelik Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyemiz Özkan Çakır’ın katılımı ile "Düzce Kodluyor" projesi kapsamında, Düzce Hürriyet Ortaokulu'na Beko tarafından hibe edilen bilgisayar ve ekipmanların bulunduğu Teknoloji Sınıfı’nın açılışını gerçekleştirdi.

 

   18 Eylül’de Yönetim Kurulu Üyelerimiz Metin Coşkun ve Bülent Sivrikaya, Meclis Üyemiz Hasan Arslan, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, KGK Üyesi Sanem Şeker ve Genel Sekreterimiz Ayten Nursel Kocadağ, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Aşure Günü etkinliğine katılım sağladılar. 18 Eylül’de Odamız ve Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Amatör Denizci Eğitimi” T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı Eğitmeni Kpt. Sedat Bulduk’un sunumuyla, Düzce Teknopark Konferans salonunda gerçekleştirildik. Yoğun katılımın olduğu ve halen talep olması dolayısıyla en kısa zamanda eğitimi tekrarlayacağız. 19 Eylül’de ATO Tarafından organize edilen 2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde açılan Düzce ve Bolu stantlarını ziyaret ettik. 20 Eylül’de Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ile birlikte, geçtiğimiz günlerde ekonomik problemler nedeniyle sorunlar yaşayan Dekoral firması ve Düzce'de firmaya ürün ve hizmet tedariği yapan kuruluşları bir araya getirdik. Toplantıda Dekoral Firmasın Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Beköz ile Düzce'deki tedarikçi firmaların temsilcileri bir araya gelerek ödeme koşulları ve ödeme takvimi konusunda uzlaşma noktasına geldi. Taraflar önümüzdeki günlerde ödeme rakamları ve ödeme takvimini netleştirmek üzere kayyum heyetiyle bir araya gelecek. Arkadaşlar bu arada MARKA projelerimizden biri olan ve onaylanan “Meslek Komiteleri Daha Etkin Nasıl Çalıştırılır Çalıştayı”nı 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bu konuda özellikle her meclis üyesi arkadaşımızın komite üyelerini bu çalıştaya getirmelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

   Olağan Meclis Toplantısı aylık mizanlar ve yönetim kurulu önergelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.