SODAM projesi devam ediyor!

Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kadınlara yönelik kurulan “Düzce Sosyal Yardımlaşma Merkezi (SODAM) hizmete açıldı.

SODAM projesi devam ediyor!
14.10.2019 - 13:28
653

   Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakfı bünyesinde kadınlara yönelik kurulan “Düzce Sosyal Yardımlaşma Merkezi (SODAM) hizmete açıldı.

 

   Düzce Valisi Dr. ZülkifDAĞLI’nın koordinatörlüğünde,  Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde, kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleriyle toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amacıyla kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) girdi.

 

   SODAM Projesi ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 

   “2018 Mayıs ayında faaliyete geçen meslek edindirme kurslarında yeni dönem, 07.10.2019 tarihinde başlamıştır. 5. Dönem düz dikiş makineci kursumuzda kayıtlı 25 kursiyerimiz ve iki dikiş sınıfımız mevcuttur.

 

   SODAM projesi ile dezavantajlı kadınların eğitim yoluyla bilinçlerinin arttırılması, istihdam edilebilmeleri için donanım kazanmalarının sağlanması ve işe yerleşmelerine aracı olunması,  sosyal ve kültürel gelişimini devam ettiren, kazandığı mesleki yeterlilik sayesinde özgüven sahibi olan ve üretime katılan, toplumla barışık kadın ve genç kızların sağlıklı aile standartlarına ulaşması için faaliyette bulunulması amaçlanmaktadır.

 

   Kursiyerlerin moral, ahlaki ve manevi değerlerini güçlendirmek, cuma günlerinin manevi atmosferini yaşatmak adına İl Müftülüğü ile koordineli olarak “Cuma Sohbetleri” programı başlatılmıştır. Cuma sohbetleri programı her hafta Cuma günleri düzenli olarak farklı konularda Müftülük tarafından görevlendirilen Vaize aktarımında gerçekleşmektedir.

 

   Kursiyerlerimize AEP (Aile Eğitim Programı) kapsamında (ebeveynlik, sağlık ve madde bağımlılığı konularında) eğitim almaları sağlanmaktadır.

 

   Bağımlılıkla Mücadele konusunda önleyici tedbir olarak kursiyerlerle YEDAM meslek elemanları buluşturularak, eğitim almaları sağlanmaktadır.

 

   AFAD’dan afet yönetimi ve DASK konusunda bilinçlendirici eğitim desteği sağlanmaktadır.

 

   İl Sağlık Müdürlüğü’nden kursiyerlerimize genel sağlık bilgileri, aile planlaması ve kanser taramaları eğitim desteği alınmaktadır.”