Düzce’nin bu haftaki konuğu Bülent Arınç!

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Vizyon Konferansları”nın üçüncü hafta konuğu TBMM Eski Başkanı, Başbakan Eski Yardımcısı, AK Parti’nin Kurucu isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç olacak.

Düzce’nin bu haftaki konuğu Bülent Arınç!
28.10.2019 - 10:05
342

   Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün organizasyonu ile her Cuma Kültür Merkezinde düzenlenen “Türkiye Vizyon Konferansları” bu hafta da önemli bir siyasetçiyi Düzceliler ile buluşturacak. 65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün bizzat ilgilendiği konferansların üçüncü haftasında TBMM Eski Başkanı, Başbakan Eski Yardımcısı, AK Parti’nin Kurucu isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç Düzcelilere tecrübelerini aktaracak. Türk siyasi tarihi, kültür ve hukuk konularında bilgilerini aktarması beklenen Arınç, 1 Kasım Cuma günü saat 18:00’de Kültür Merkezinde olacak. Ücretsiz düzenlenecek konferansa katılmak isteyenler Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

 

Bülent Arınç Kimdir?

 

   25 Mayıs 1948’de Bursa’da dünyaya geldi. 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Buradaki öğrenimi sırasında Milliyetçi Güç Birliğini kurdu ve başkanlığını yaptı.

 

   1995’te Refah Partisinden Manisa Milletvekili seçildi. Anayasa Mahkemesi ile RP’nin kapatılmasının ardından 1998’de Fazilet Partisi’ne geçti. 1999 seçimlerinde bu kez Fazilet Partisinden Manisa Milletvekili seçilerek meclise girdi. İki yasama döneminde FP Grup Başkanlığı görevinde bulunan Arınç, ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği yaptı.

 

   2001’de Anayasa Mahkemesi kararı ile FP’nin kapatılmasının ardından “Yenilikçi Kanat” olarak adlandırılan grup ile birlikte 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. TBMM Grup Başkanı oldu.

 

   Arınç, 3 Kasım 2002’de yapılan erken seçimlerde AK Parti Manisa Milletvekili olarak üçüncü kez meclise girdi ve bu dönemde birinci oylamada aldığı 369 oyla TBMM başkanlığına seçildi.

 

   2004 yılında yeniden TBMM başkanlığına seçilen Arınç, 2009’da yapılan kabine revizyonunda Başbakan Yardımcılığı görevine getirilerek yeniden kabineye girdi. 2011 Genel Seçimlerinden sonra kurulan 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı ve Hükümet Sözcülüğü görevlerini yürüttü.

 

   2015 yılında parti tüzüğü gereğince seçimlere katılmayan Arınç, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 15 Mayıs 2019 tarihinde oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

 

   Orta derecede İngilizce bilen Bülent Arınç, evli ve üç çocuk babasıdır.