İYİ Partiden meclise 7 önemli soru önergesi!

Dün akşam yapılan Belediye Meclis toplantısında İYİ Parti Meclis üyeleri tarafından 7 önemli soru gündeme taşındı.

İYİ Partiden meclise 7 önemli soru önergesi!
5.11.2019 - 12:40
348

  Dün akşam yapılan Belediye Meclis toplantısına İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri tarafından hazırlanan sorular meclis gündemine taşındı.

 

   İYİ parti tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

 

   “4 Kasım 2019 Tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında bütün üyeleri ile salonda yer alan IYI Parti, aşağıdaki konularda önergeler vererek güncel bir kaç sorunu meclis gündemine taşımıştır.

 

   1) İstanbul Caddesinde yapılmakta olan Bisiklet yolu ile alakalı verdiğimiz önergede  yapılan uygulamada mevzuata aykırı olan noktalar belirtilmiştir. Şehir içi yollarda bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerleri tasarımına dair yönetmeliğin 4. Maddesi çerçevesinde verdiğimiz önergede, eksik ve geç kalınmış bilgilendirme sebebi ile halkın ve bölge esnafının yaşadığı mağduriyet dile getirilmiş, kararın alındığı komisyon kararı ve yapılanması sorgulanmıştır.

 

   2) Düzce Belediyesi tarafından yapılan ihalelerin EKAP üzerinden gerek güncel gerekse de geçmişe dönük incelenmesi talep edilmiş, 4374 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde 21/B uygulaması ve ihalelerin iptal sebepleri sorulmuştur. 2019 yılı içerisinde de benzer uygulamaların yapılıp yapılmadığı sorgulanmıştır.

 

   3) İlimizde yapımı tamamlanan ve üzerinde spekülasyonlar yapılmakta olan EDS sisteminin hangi firma tarafından ve hangi şartlarda yapıldığı ve aktif olarak çalışıp çalışmadığı sebepleri ile gündeme getirilmiştir.

 

   4) Yakın zamanda yapılanması ve seçimi ile gündeme gelen Kent Konseyi’nin Kent Konseyleri Yönetmeliği çerçevesinde seçiminde yapılan mevzuata uygun olmadığını düşündüğümüz konular (siyasi parti temsilcilerinden önemli kısmının Kent Konseyine davet edilmemesi ve yer almaması gibi) gündeme taşınıp, bu yönetmeliğe aykırı hal içerisinde Belediye yetkililerinin atacağı adımlar sorgulanmıştır.

 

   5) Son dönemde sıkça gündeme getirilen ve Belediye’nin çalışma düzeninde önemli bir yer tutacağı anlaşılan Danışmanlık ve proje ofisleri gibi çalışma grupları gündeme getirilmiş, hangi usul ve yönetmeliğe göre ne tip liyakat şartlarına uygun olarak buralarda görevlendirme yapıldığı ve bu yapılarda çalışanların yaptıkları eylem ve işlemlerle alakalı olarak hukuki ve idari sorumlulukları olup olmadığı mercek altına alınmıştır.

 

   6) 2014-2019 döneminin incelenmesi için kurulan Komisyonun hukuka uygun olmaması iddiası ile lav edilmesinin ardından, ilgili dönemin incelenmesinin teftiş Kurulu bünyesinde yapılacağının duyurulması paralelinde teftiş kurulunda çalışacak yetkililerin ilgili şartlara haiz olup olmadığı (yönetmeliğe göre girip kazanmaları gereken müfettişlik sınavına dahil olup olmadıkları gibi) sorulmuş, teftiş kurulu yapılanmasının sonuçların doğru olarak ortaya konması açısından vurgulanmıştır.

 

   7) Belediye’ye ait olan ve ekonomik olarak rantabl olarak çalışamadığı sıkça gündeme getirilen Belediyeye ait sosyal tesislerin ve bünyesinde yer alan BELTUR’un faaliyetleri gündeme taşınmış, çalışma ve kiralama şartları, ödeme ve tahsilat sisteminin etkinliği sorgulanmış; kiralama sistemleri ve alışverişlerde kesilmeyen fişler sebebi ile tahsilatların nasıl muhasebeleştirildiği sorulmuştur.