‘Tıpta Kariyer Günleri’ sona erdi!

Düzce Üniversitesi Genetik Nörobilim ve Medikal Teknolojileri Topluluğu (GENMET) tarafından gerçekleşen “Tıpta Kariyer Günleri” adlı program yoğun ilgi gördü.

‘Tıpta Kariyer Günleri’ sona erdi!
19.11.2019 - 12:52
286

  Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bora Büken, ülkemiz ve dünyada başarılara imza atan doktorlar, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 

   Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kantarcıoğlu’nun gerçekleştirdiği açılış konuşmasından sonra programın onur konuğu Prof. Dr. Türker Kılıç ‘’Beyin Cerrahisinde 10 Bin Gün’’ adlı sunumunu yaptı.  Düşünmenin ve organlarımızın önemine değinerek, matematiğin tıp açısından önemine vurgu yaptı. İyi bir matematik aklına sahip olmanın tıp alanında da başarı sağlayacağını söyleyen misafir konuşmacı, insan bedeninin matematiksel verilerle açıklanabileceğini söyledi. Prof. Dr. Kılıç, matematiğin herkese sevdirilmesi gerektiğini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

 

   Programın ikinci gününde ise Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu “ Diyabetle Şekillenen Bir Kariyer Öyküsü” adlı çalışmasını katılımcılarla paylaştı.

 

   Öğleden sonra ise ülkemizi 2000 yılında Eurovision da temsil eden sanatçı Pınar Ayhan ve Dr. Serra Menekay’ın  “ Bir Asır Önce Doğan Özgürlük Güneşi” adlı müzikli anlatısı ile Kuvayi Milliye’nin bilinmeyenlerini sundular.

 

   Tıpta kariyer günleri son olarak Prof. Dr. Ayşe Topalkara’nın “Göz Hastalıkları” adlı sunumuyla son buldu.