BU İDDİALAR DOĞRU MU?

Düzce Belediyesi, belediyenin geçmiş dönem borçlarından ötürü borçlanmamak adına kemer sıkma politikası uyguladıklarını her platformda dillendirirken, diğer yandan da her nasıl oluyorsa piyasaya olan borcunun da zirve yapmasını sağladı.

BU İDDİALAR DOĞRU MU?
26.11.2019 - 11:55
1180

Düzce Pusula Gazetesinin haberine göre, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başkanlığı devir aldığı tarihten bu yana geçen 6 aylık sürede, belediyenin piyasaya olan borcu 72 milyon 594 bin liradan 90 milyon liraya ulaştı.

 

Başkan Özlü’nün meclis üyelerine dağıttığı resmi mali durum özeti başlıklı rapora göre belediyenin piyasa borcunda yeni bir rekor kırıldı.

 

Belediyenin müdahil olabildiği her kalem de kemer sıkma politikası uygulanacağı ve mevcut borcun eritileceği yönünde kamuoyuna yansıyan açıklamalara rağmen Düzce Belediyesi piyasaya yaklaşık 17,5 milyon lira daha fazla borçlandı.

 

Bu borcun nasıl yükseldiği, hangi yatırım sebebiyle bu noktaya ulaştığı konusunda Düzce Belediyesinden halen bir açıklama yapılmadı.

 

Pusulanın haberinde ortaya çıkan tabloya göre, bugüne kıyasla geçmiş yıllarda görev yapan belediye başkanlarının ilk 6 aylık dönemlerinde piyasa borcunun oldukça düşük seviyelerde gerçekleştiği öne sürülürken, öte yandan, Mehmet Keleş’in ilk 6 aylık piyasa borcunun 5 milyon lira civarında olduğu, Keleş’in 3,5 yıllık başkanlığı döneminde toplam piyasa borcunun 17 milyon 394 bin lira olduğu hatırlatılarak, Faruk Özlü’nün 6 ayda piyasaya 17,5 milyon lira borçlanması dikkat çekti.

 

MHP Belediye Meclis Grubu, piyasa borcunun niçin arttığını, neden aşırı yükseldiğini, piyasa borcunun rekora ulaşmasının gerekçelerinin açıklanmasını istediği bilinirken ve hatta son meclis toplantısında grup sözcüsü Ayhan Cicu tarafından gündeme getirilmesine rağmen herhangi bir geri dönüş sağlanmadı.

 

Ortaya konulan bilgiler eşliğinde bir kez de biz sormak istiyoruz;

Düzce Belediyesinin içinde bulunduğu durum nazara alınarak, kemer sıkma politikaları uyguladığınız ilk 6 aylık süreçte ki bu 17,5 milyonluk borçlanma konusu doğru mudur?

Bu borçlanma neden, nasıl ve ne şekilde gerçekleşmiştir?

Yılbaşı itibariyle hayata geçireceğiniz su, ulaşım ve mezarlık ücretlerine yansıtılan zamların sebebi bu borçlanmamıdır?