Kabak ve Kestane Şenliği başladı!

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve ilgili STK’ların iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Düzce Kabağı ve Kestane Şenliği” önemli isimlerin katıldığı törenle başladı.

Kabak ve Kestane Şenliği başladı!
29.11.2019 - 18:26
415

   Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve ilgili STK’ların iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Düzce Kabağı ve Kestane Şenliği” önemli isimlerin katıldığı törenle başladı.

 

   Düzce’nin bereketli topraklarında yetişen Bal Kabağı ve doğal bitki örtüsünün ürünü olan kestane için geleneksel hale getirilmek üzere düzenlenen “2. Düzce Kabağı ve Kestane Şenliği” Düzce Belediyesi önünde başladı. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi Kent Konseyi, Düzce Üniversitesi ve ilgili STK’ların yoğun çabası ve Düzce’nin maharetli kadınlarının el emeği ürünleri ile hazırlanan festivalin açılış gününe yoğun ilgi dikkat çekti. Festivale izleyen ve birbirinden lezzetli Bal Kabaklı ürünleri inceleyen Düzceliler, kendi topraklarında yetişen ve coğrafi işaret alınması için büyük önem taşıyan bu festivalin ulusal değerde bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

 

   Festivalin ilk gününde kurdele kesimine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kent Konseyi Başkanı Av. Ali Dilber, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, STK temsilcileri, girişimci kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

   Açılışta açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, Düzce kabağının bilinmesi, tanınması için yapılan organizasyonda kadınların emeği olduğuna dikkat çekerek “değerli Düzceliler, ilimizin kıymetli protokol üyeleri ve STK temsilcileri, geçen yıl bu festivalin ilkini yapmıştık. Bu iş nasıl olur, tutar mı tutmaz mı bunu düşündük. O gün anladık ki aslında bizim bu işi çoktan yapmamız gerekiyormuş. Bu yıl da sağ olsunlar Kent Konseyimiz, işi üstlendi. Değerli ekibi ve kadınlarımız var, bu işin arkasında onların emeği var, onları kutluyorum. İnşallah bu şenliğin Düzce’nin ürünlerinin tanınması adına, ekonomik faaliyetlerinin canlanması adına faydalar getireceğini düşünüyorum. Sahip olduğumuz değerleri ulusal fuarlara da taşıyacağız. Sayın vekillerimiz, rektör hocam, belediyemize ortak çalışmamız için teşekkür ediyorum. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festivalin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

“Kestane İçin Patente Başvurduk”

 

   Düzce’nin doğasında yetişen Kestane için de açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, ‘Düzce Kestanesi’ ifadesini tüm Türkiye’ye duyuracaklarını ifade ederek “Kestane konusunda Düzce’nin önemli bir yeri var bunun belirlenmesi ve kesinleşmesi için, kestanenin ‘Düzce Kestanesi’ olarak anılması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurumuzu yaptık. İlimizin patentli ürünleri arasına inşallah kısa süre sonra katılacak” şeklinde konuştu.

 

 “Festivalimize Herkes Davetlidir”

 

   Açılışta konuşma yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli de festivalin hazırlanmasında kadınların emeğinden söz ederek “Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kabak ve Kestane şenliğine hoş geldiniz. Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Düzceli kadınların yerel hizmetlerin yürütülmesinde aktif olarak yer alarak kadınların yönetime katılmasına en güzel örneklerden biridir. Kadın Meclisimizi Ot Festivalinden sonra bu yıl  ikincisini gerçekleştirdiği Düzce Kültür ve Turizmine katkı sağlayacak bu tür organizasyon ve çalışmalarından ötürü kutluyorum. Düzce’nin bereketli topraklarından çıkan kabak ve kestanemizin Düzce’nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım ve ticaretine katkı sağlayacağına inanıyorum. Buradan tüm Türkiye’yi ve Düzcelileri şenliğe davet ediyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

   Daha sonra şenlik açılış kurdelesini kesen heyet alanda kurulan stantları tek tek gezerek Bal Kabağından yapılan yemek ve tatlılardan denedi.