Düzce Barosu: Tüm meslektaşlarımızla birlikte gerekli yasal ve meşru haklarımızı kullanacağız!

Düzce Barosu yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Düzce Barosu: Tüm meslektaşlarımızla birlikte gerekli yasal ve meşru haklarımızı kullanacağız!
23.06.2020 - 13:59
635

   Düzce Barosu yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

   Düzce Baro Başkanlığının yaptığı açıklama şöyle;

 

   “Avukatlık Kanunu’nda ve Baroların seçim sistemlerinde değişiklik yapılması söylemlerine karşı nispi temsil ve çoklu Baro sistemlerinin Barolarının etkinliklerini azaltmaya yönelik çalışmalar olduğuna dikkat çekmek ve Türkiye Barolar Birliğini Olağanüstü Genel Kurul’ a davet etmek üzere Baroları temsilen Baro Başkanları sembolik yürüyüş başladı.

 

   Anıtkabir’ de Atamızın huzurunda sonlanacak bu yürüyüş, siyasi iktidar ve kolluk güçlerince Ankara girişinde engellenmiş, Baro Başkanları, soğuk ve yağmur altında insanlık dışı muamelelere maruz bırakılmış, müdahale bazı Baro Başkanları kolluk tarafında darp edilmiştir.

 

   Hak arama hürriyeti bütün özgürlüklerin güvencesi ve yaptırımıdır. En demokratik olandan en antidemokratik olana kadar hiçbir devlet düzeni böyle bir özgürlüğü yok sayamaz Türkiye’nin dört bir yanından Adalet için hukuk için özgürlük için tüm yurttaşların sevgisini, desteğini alan, eylem ve söylemlerinde barışçıl bir yol izleyen Baro Başkanlarımıza yapılan kabul edilemez, haksız ve hukuksuz müdahaleyi kınıyoruz.

 

   Barolar hiçbir siyasi iktidar döneminde tahakküm altına girmemiş, bağımsızlıklarını yitirmemiştir. Kimi zaman iktidarlarca devşirilen Baro Başkanları görülmüş bu kimseler bu hatalarının bedelini sandıkta ödemiştir. Bugün yapılmak istenen Baroları küçük parçalara bölerek bağımsız Baroları yok etmek hukukun ayakta kalan son bağımsız kalesini boyunduruk altına almaktır.

 

   Bu minvalde Baro Başkanımız Av. Azade AY ve 79 baronun Başkanlarının fikren yanlarında olduğumuzu, bu kapsamda Baro Başkanlarına destek olmak üzere tüm meslektaşlarımızla birlikte gerekli yasal ve meşru haklarımızı kullanacağız.”