Baro ve Vatan Partisinden BAYRAK açıklaması

Düzce Baro Başkanı Azade Ay ve Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez BAYRAK açıklaması yayınladı.

Baro ve Vatan Partisinden BAYRAK açıklaması
31.01.2020 - 15:00
861

   Düzce Baro Başkanı Azade Ay ve Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez 'BAYRAK' açıklaması yayınladı.

 

Azade Ay

 

   Milletimizin varlığı, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı, Avrupa Parlamentosu üyesi kendini bilmez, hadsiz bir Yunan Milletvekili tarafından, çağdaş ve özgürlükçü kabul ettiğimiz Avrupa Parlamentosunun gözü önünde yırtıldığını, diğer parlamenterlerinde bu duruma gerekli tepkiyi dahi göstermeden sessizce seyir ettiklerini üzülerek öğrendik.

 

   Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922 de savaş sonrası Yunan Bayrağına göstermiş olduğu nezaketi benimsemiş bir ulusun fertleri olarak, benimsemiş olduğumuz bu nezaketten dolayı bayrağımıza yapılan böylesi menfur saldırı karşısında sessiz kalacağımızın düşünülmesi sadece bir aymazlıktan öteye geçmeyecektir.

 

Türk Bayrağı Türk Milletinin onurudur, bu onurun dünya üzerinde yaşayan hiç bir fert tarafından rencide edilmesine izin vermeyeceğimizi bildirerek, yapılan bu menfur ve hadsiz saldırıyı KINIYORUZ.

 

Fethi Sönmez

 

    Büyük Milletle, Başka ülkelerin Bayrağına Saygısızlık Etmez.

 

    Atatürk İzmir’de konaklayacağı köşke girerken, geçeceği yerde boylu boyunca bir Yunan Bayrağı serili olduğunu görür. Karşılayıcılara bunun nedenini sorduğunda. Onlar da, “Yunan Kralı Konstantin’in 1921 yılında İzmir’e geldiğinde bu köşkte ağırlandığını; yere serilen Türk Bayrağını çiğneyerek içeri girdiğini” anlatırlar.

 

    Atatürk’ün yanıtı kısa ve kesindi: “Yunan Kralı hata etmiş. Çünkü bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam” diyerek, yerdeki bayrağı kaldırtır.

 

   Bu olayda da görüldüğü gibi, büyük milletler, başka ülkelerin bayrağına saygısızlık etmez.

 

   Bugün de Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen kukla devlet projesini bozmamız, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz deki planlarını bozmamız, Libya ile yapılan anlaşma ile mavi vatanımıza sahip çıkmamız, Ege deki adalara yönelik kışkırtmaları uyarmamız, kısacası ABD’nin bölgedeki planlarını bozmamıza provakatif kışkırtma girişiminden başka bir şey değildir. Bu tür kışkırtmalara biz Kurtuluş Savaşımızla cevap vermiştik. Bugünkü girişimler sadece aciz ve zavallıca bir harekettir. Bu saygısızlığa Yunan Halkı da onay vermez.