KAOS ortamı oluşturmak isteyenlere dikkat

Korona Virüsünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de görülmeye başlamasıyla birlikte devlet nezdinde alınan önlemlerin yanında, resmi evrak görseliyle paylaşılan ve alınan önlemlere karşı vatandaşların dikkatli olması isteniyor.

KAOS ortamı oluşturmak isteyenlere dikkat
16.03.2020 - 12:27
646

Son olarak, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü adı altında sosyal medya üzerinden paylaşılarak, hali hazırda alınmamış tedbirlerin var olduğu yönünde algı oluşturarak toplumda kaos oluşturmak istenmeye başlandı.

 

Resmi açıklama olmaksızın, yazılı materyal eşliğinde kurumların zan altında bırakılmak istendiği ve sahte olduğu ortaya çıkan son paylaşımda;

 

“Bu kararla Lokanta, restaurant ve kafe gibi işletmelerin yalnızca EVLERE SERVİS hizmeti yapmaları koşuluyla açık kalmalarına müsaade edilecek.

 

23 Mart 2020 tarihi itibari ile süpermarketler Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada 3 gün 08.00-16.00 saatleri arasında açık olacak.

 

Ayrıca 20 Mart 2020 tarihinden itibaren spor salonları, yüzme havuzları, kulüpler, dernekler, galeriler Lokanta, Kafe ve restaurantlar kapanıyor, kütüphaneler, ibadethaneler, parklar, otobüs terminalleri, alışveriş merkezleri, 3 kişiden fazla çalışanı bulunan işletmeler geçici olarak kapatılıyor.

 

İnternet üzerinden mal ve hizmet sunan tedarik zincirleri ile taşımacılık, tarımsal faaliyetler, benzin istasyonları, bankacılık, sigorta ve posta hizmetlerinde her hangi bir aksamanın olmayacağı” dile getirildi.

 

Sağlık Bakanı adına Genel Müdür Dr. Semih Korkut imzasıyla ortaya çıkan ve kısa sürede sosyal medya da paylaşılan görsele vatandaşların itibar etmemesi istendi.