Zafer Bayramı mesajı yayınladılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Baro Başkanı Azade Ay ve TSO Başkanı Tuncay Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Zafer Bayramı mesajı yayınladılar!
29.08.2020 - 13:56
758

  Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Baro Başkanı Azade Ay ve TSO Başkanı Tuncay Şahin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Cevdet Atay

 

   30 Ağustos, aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği mücadeleyle, hürriyet ve istiklale olan inancını, bütün mazlum milletlere rehber olacak şekilde dünyaya haykırdığı büyük zaferin yıl dönümüdür.  Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Aziz Milletimizin ve kahraman ordumuzun bağımsızlık ve istiklal adına gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zafer olan; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

 

   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Düzceli hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin, 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Faruk Özlü

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türk askerinin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

 

   Kurtuluş Savaşı’nın son darbesi, 26 Ağustos gecesi başlayıp 30 Ağustos’ta kesin zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türk Milleti’nin istikbalini kurtarmak için o günlerde verdiği fiziki mücadelenin, aynı gaye ile sürdüğünü belirterek mesajında şu görüşe yer verdi:

 

   “Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz ve sonrasındaki büyük zafer, Aziz Türk Milleti’nin tarihe yazdığı destanlarından yalnızca biridir. Fiziki düşman işgalini bertaraf eden o günkü inanç, bugün de her platformda yeniden şahlanan, Türk’ün gücünü tüm dünyaya kanıtlayan büyük devletimiz ve ayakları yere sağlam basan irade ile yükselmeye devam etmektedir. Malazgirt’ten Anadolu’ya uzanan, o günden bu yana ‘yurt’ dediğimiz topraklardaki bin yıllık Türkiye tarihini yeni başarılarımızla, yeniden yazmayı sürdürüyoruz. Türk Milleti, tarihinde üstlendiği sorumluluğun bilinciyle mazlumların umudu, yoldaşı olmaya devam edecek, gelecek hedeflerimize attığımız bu emin adımlar coğrafyamıza yeniden yön verecektir. Sayısız zaferlerde olduğu gibi bu kutlu zaferi de bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını, ordumuzun bütün mensuplarını ve bugüne kadar vatan uğruna canından vazgeçen şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.”

 

Azade Ay

 

   Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20 Temmuz 1922 günlü oturumun da dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmak, Anadolu’dan atmak üzere, 26 Ağustosta başlattığı ve bizzat yönettiği taarruz sonucunda 30 Ağustos günü, işgalci güçlere kesin bir darbe vurulmuş, zafer Türk Ordusunun olmuştur.

 

   Bir milletin varoluş savaşını böylesi bir zaferle, Türk Ordusu tarafından taçlandırılmış olması, bu millet için büyük bir onurdur. Sadece Türk tarihini değiştirmekle kalmamış, Dünya Tarihine de yön vermiş, bu şanlı zaferin 98.yıldönümde bize düşen her zamankinden fazla olarak, yeni nesillere Başkomutanlık Meydan Muhaberesini, bu muhaberenin Türk Tarihi üzerindeki değerini ve önemini anlatmak ve öğretmek olmalıdır.

 

   Bu zaferi ve haklı onuru bize bahşeden, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anar,  Zafer Bayramınızı Düzce Barosu adına kutlarım.

 

Tuncay Şahin

 

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

   Şahin mesajında; Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Türk milletinin esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı bu muazzam zafer sonucunda cumhuriyetimizin temelleri atılmış, zaferimizin yankıları uzun yıllar devam etmiştir. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın dirilişinde önemli katkıları olan tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.