10 Kasımda Atatürkü andılar!

Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve TSO Başkanı Tuncay Şahin 10 Kasım Atatürkü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

10 Kasımda Atatürkü andılar!
10.11.2020 - 15:18
620

   Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve TSO Başkanı Tuncay Şahin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

 

Cevdet Atay

 

    Vali Cevdet Atay 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde; saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

 

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin tanıklık ettiği üstün kabiliyetleri ve eşsiz liderliğiyle milletimizin içinde bulunduğu karanlıkları aydınlığa çevirdi. Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

 

   Milletimizin özündeki bağımsızlık ateşini yeniden yaktı. Yüreklerdeki vatan, bayrak ve millet sevgisini tazeleyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna öncülük etti. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimize milletimizi yeniden inandırdı. “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizdi. Atatürk’ün ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini canla başla korumalıyız.

 

   Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.Ruhları şâd olsun" ifadelerini kullandı.

 

Faruk Özlü


   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 82. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım ile ilgili yayımladığı mesajında;

 

   "Bir millete, ihtiyacı olan güven ve inancı aşılayarak başlattığı İstiklal Savaşı’nda asırlık Türk tarihinin kaderini değiştiren ve sonunda da İstiklal mücadelemizi Cumhuriyet’in kurulması ile nihayete erdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yılında rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece bu millete değil tüm dünyaya liderliğiyle, askerliğiyle ve kahramanlığıyla mazhar olmuş tarihimizin en önemli değerlerinden biridir. Gazi’nin bizlere bıraktığı en önemli eserim olarak nitelendirdiği Cumhuriyet’i geçmişten aldığımız güç ve inançla, bugün de ileriye taşıma hedefimizden vazgeçmiyoruz.

 

   Vefatının 82. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna şehit olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Ayşe Keşir

 

   Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Tarih boyunca hiç tutsak yaşamamış, vatanın işgaline asla izin vermeyen Aziz Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken de kanla, canla ödenen büyük bedellerle birlikte liderinin yanında dimdik durmuştur.

 

   Kadın erkek, genç yaşlı demeden, omuz omuza kurtuluşun mücadelesi verilmiştir.

 

   Ebediyete irtihalinin 82’inci yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Fethi Sönmez

 

   Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajında şunları söyledi: "Bugün  ülkemizin önündeki sorunları aşmada Atatürk milletimize yol göstermeye devam ediyor.

 

   -Milli sanayinin geliştirilmesi.

 

   -Tarımın geliştirilmesi,üreticinin desteklenmesi ve üretimin artırılması.

 

   -Milli savunmanın ,yerli üretime dayandırılması.

 

   -Aşı ve ilaç sanayinin yerli olması.

 

   -Bilimi esas alan ,laik ve bilimsel eğitimin esas alınması.

 

   -Dışa bağımlı değil,kendi ayakları üzerinde hayat bulan bir devlet olmak.

 

   -Emperyalist hegemonyalara karşı,başta komşularımızla olmak üzere mazlumlar ittifakını oluşturmak. Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olması demektir. 

 

   Atatürk’ü sadece şekil ve resim olarak algılayanlar istedikleri kadar Atatürk rozeti takıp posterini assınlar bunların Atatürk’le alakaları yoktur.En son geldikleri yer ‘’Atatürk’ diyememektir. Bunun içindir ki ,Atatürk  ‘’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir.Benim fikirlerimi,benim duygularımı anlıyorsanız  ve hissediyorsanız bu kafidir’’ demiştir.

 

   Mustafa Kemal Atatürk’ü  82. ölüm yıldönümünde bir kez  daha saygıyla anıyoruz"

 

Tuncay Şahin

 

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

   Yayımlanan mesajda; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. Yılında, Türk iş dünyası olarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı ve müreffeh bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Dönemin şartlarında imkansız denilen gelişimi ve inanılmaz hamlelere imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin kalkınması adına da çok ciddi sınai ve ekonomik adımlar atmıştır. Kendisinin açmış olduğu bu akılcı yolda iş dünyası olarak kendimizi sürekli yenilemeye, Atatürk'ün vasiyeti olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaya gayret ediyoruz. O'nu ve Cumhuriyetimizi kuranları rahmet ve minnetle anıyor, yüksek hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” ifadelerine yer verildi.