‘Düzce’de yaşayan vatandaşlarımızı kışkırtıcı tutum izlenmektedir!’

AK Parti Düzce İl başkanı Mustafa Keskin, Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında bir açıklama yaptı.

‘Düzce’de yaşayan vatandaşlarımızı kışkırtıcı tutum izlenmektedir!’
26.11.2020 - 18:24
1338
   AK Parti Düzce İl başkanı Mustafa Keskin, Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında bir açıklama yaptı.
 
 
   Keskin, açıklamasında "Bir süredir kamuoyunu meşgul eden TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu tarafından kabul edilip Genel Kurula sevk edilen Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında olumsuz eleştiriler yapılmaktadır. Muhalefet partilerinden özellikle CHP ve İYİ parti Milletvekillerinin, ülke genelinde bazı illeri ve Düzce ilimizi de sayarak yoğun bir algı sürecine girdiklerini hep birlikte takip etmekteyiz. Düzce ilimiz de atık lastik yakılarak çevre ve hava kirliliğine sebep olacak fabrikaların önünün açıldığına dair yalan, iftira ve Düzce’de yaşayan vatandaşlarımızı kışkırtıcı bir tutum izlemektedirler.
 
 
   46 maddeden oluşan bu tasarının amacı, enerji alanında dışa bağımlılığı azaltılması, ülkemizin bölgesel ve küresel etkinliğinin arttırılması, tabi kaynaklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi, yerli ve yenilenebilir kaynaklı enerji üretiminin arttırılması amacı ile maden doğalgaz ve elektrik sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel sektör yatırımlarının faaliyetlerini daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak maksadı ile ihtiyaca yönelik düzenlemeler yapılması amaçlanmıştır. 
 
 
   Bu tasarıda ismi sayılan iller ve Düzce kesinlikle geçmemektedir. Bu tasarının hiç bir yerinde atık lastiklerin işlenmesi ile ilgili yeni bir ifade eklenmemiştir ve kanunda var olan ifade aynen yerini korumaktadır.
 
 
   Türkiye’de 2006 yılından itibaren lisanslı işletmeler tarafından toplanan atık lastiklerin nasıl geri dönüşüm yapıldığına bakılacak olursak; Her yıl yaklaşık 550 bin ton atık olarak çevreye zararlı kullanım dışı olan lastikler geri dönüşüm tesislerinde sıfır atık olarak işleniyor. Telleri ayrılan lastikler parçalara bölünüp oksijen ile teması kesilip Pirolitik yağ elde ediliyor ve bu yağdan elektrik elde ediliyor. Sadece bir tesisten üretilen Elektrik 15 bin evin ihtiyacını karşılayacak düzeyde bir günde 240 megavat enerji üretimine ulaşan sadece bir tesisten bahsediyoruz. Ayrıca yağ dışında kalan karbon karası dediğimiz kauçuk ve boya sektöründe kullanılan bu madde Türkiye’de üretimi hiç yok ve dünyada 5.ithalatçı ülke konumundayız.
 
 
   Ülke ekonomisine büyük katkısı olan bu dönüşümü görmemek görmezden gelmek yapılan emek verilen teknolojiyi en üst seviyede kullanmayı kendine ve ülkemize vatandaşımıza yakıştıramayan bu zihniyet kamuoyundan özür dilemelidir. Her fırsatta siyasi rant elde etmek isteyenleri halkımız özellikle Düzceliler çok iyi bilmektedir. “Düzceliler şikâyetlerini bana yapıyor ama oylarını gidip AK Parti’ye veriyor” diyen Düzcelilerin aklıyla dalga geçen bu zihniyeti kınıyor ve kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.
 
 
   Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Partimiz, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, yerel de Valimiz, Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütleri, Değerli Basınımız ve en önemlisi saygıdeğer Düzceliler olmak üzere, Düzce’ye zarar verecek çevre ve hava kirliliğine sebep olacak hiç bir olumsuzluğa izin vermeyeceğimizin bilinmesini isterim. Çevre konusu bizim en hassas olduğumuz konudur. AK Parti sıfır atık projeleri ile bir ilke imza atmıştır. Değerli Bakanımız, Düzce Belediye Başkanımızın yıllardır vahşi depolanan çöp konusunu çevreye duyarlı, Türkiye’de örnek olan bir tesisi Düzce’mize kazandırdığını hatırlatmak isterim. AK Parti kadroları olarak en hassas olduğumuz çevre ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Düzce’de çevre düzeni planları üzerinde çalışıyoruz. Başta Sayın Bakanımız, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü, Milletvekillerimiz, Belediyelerimiz ve Yetkili Kurumlarımız Düzce’yi 2023-2053-2071 Vizyonuna taşıyacak gelecek 50 yılı düşünerek, çocuklarımıza daha düzenli, daha temiz, daha planlı Sanayi ve Tarım alanlarının belirlendiği daha yaşanılabilir Düzce için çalıştığımızı kamuoyuna saygılarımla ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.