CAN DOSTLARA SICAK YUVA

Düzce Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile BİPATİVER Düzce Hayvanları Koruma Derneği tarafından sokak hayvanları için hazırlanan kulübeler şehir merkezinde ihtiyaç duyulan noktalara konumlandırılıyor.

CAN DOSTLARA SICAK YUVA
5.02.2021 - 20:08
958

Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce İl Müdürlüğü ile Bipativer Düzce Hayvanları Koruma Derneği sokak hayvanlarına yönelik örnek bir çalışma gerçekleştiriyor.

 

Sokak hayvanlarının  olumsuz hava şartlarından korunarak yaşamlarını sürdürmeleri için şehrin belli noktalarına konulmak üzere kedi ve köpekler için özel olarak kulübeler hazırlanıyor. İlk etapta 100 adet yapılması öngörülen kulübelerden 15 adedi şehrin belirli noktalarına yerleştirilmeye başlandı.

 

Düzce Belediyesi ve Milli Parklar il Müdürlüğü, kulübelerin yapımında kullanılan malzemelerin temini konusunda katkıda bulunurken, gönüllü hayvanseverler ise  montaj aşamasında yer alarak projeye destek veriyor.

 

İlk etapta 15 adet kulübe tamamlanarak kentin belirli noktalarına yerleştirilirken, yapımına devam eden diğer kulübeler de kısa süre içerisinde tamamlanarak ihtiyaç duyulan noktalara konulacak.

 

Kulübe üretim çalışmalarının devam edeceğini bildiren proje paydaşları, daha fazla sokak hayvanına ulaşabilmek için hayvanseverlerin desteklerinin önemli olduğunu dile getirdi.


Editör: B. Zengin