Düzce Belediyesinden 'Bisiklet İhalesi' açıklaması

Düzce Belediyesi, Ocak ayında yapılan Bisiklet İhalesi üzerinden ortaya atılan iddialara yönelik kamuoyu açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, “İhalede var olan maddeleri yeteri kadar incelemeden kamuoyunu yanıltacak şekilde demeçler verilmesi bilgi kirliliği oluşturmaktadır” denildi.

Düzce Belediyesinden 'Bisiklet İhalesi' açıklaması
23.05.2021 - 14:15
699

Düzce Belediyesi tarafından, Ocak ayında yapılan Bisiklet İhalesi üzerinden ortaya atılan iddialara yönelik açıklama gerçekleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;


“Son günlerde bazı siyasi çevrelerce Düzce Belediyesi hakkında yapılan mesnetsiz açıklamalar ile topluma yanlış bilgilendirme yapılarak kurumumuz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bazı çevrelerce sağlam bir temele oturtulmadan bilgi kirliliğine yol açabilecek değerlendirmelerde bulunulması üzerine, kamuoyunun aydınlatılması hasıl olmuştur.

07 Ocak 2021 Perşembe günü saat 15:00' da Düzce Belediyesi Merkez Hizmet Binası Encümen salonunda 300 (ÜÇYÜZ) adet Akıllı Bisiklet, 200 (İKİYÜZ) adet Elektrikli Akıllı Scooter ve 7 (YEDİ) adet mobil büfe kurulumu 10 yıl süreliğine çalıştırma hakkı verilmesine dair ihale gerçekleştirilmiştir.

İhale; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kuralları içinde yapılmış, hiçbir şekilde mevzuatın dışına çıkılmamıştır. Ancak bazı siyasi parti mensuplarının ve belediye meclis üyelerinin ihalede var olan maddeleri yeteri kadar incelemeden kamuoyunu yanıltacak şekilde demeçler vermesi bilgi kirliliği oluşturmaktadır.

Özetle;

 1. Söz konusu ihale Şartnamesi 300 adet Bisiklet, 200 adet Scooter ve Düzce Belediyesi tarafından yerleri belirlenecek olan 7 adet büfe ve sosyalleşme alanından oluşmaktadır.  Bu yönüyle ihale bir bütünlük arz etmektedir.

 2. Söz konusu yatırımı ve işletmesini yapacak firma 10 yıl süre ile cirosunun %5,5'i kadar bir meblağı her yıl Düzce Belediyesine ödeyecektir.

 3. Proje kapsamında yapılacak büfe sayısı iddia edildiği gibi 12 adet değil 7 adettir. Söz konusu büfelerin tamamı iddia edildiği gibi İstanbul Caddesi üzerine değil, Kent Park, Memursen ve Üniversite mevkii gibi şehrin muhtelif yerlerine konulacaktır ki halkın büyük bir kesimi tarafından rahatlıkla erişim sağlansın.

 4. Her bir büfede 3 kişi olmak üzere toplamda 21 Düzceli kardeşimiz proje kapsamında istihdam edilecektir.

 5. Proje ile Düzceli kardeşlerimize bir taraftan büyük şehirlerde yaşayanların sahip olduğu bisiklet ve scooter kullanma imkânı sunulurken, aynı zamanda Belediyemize de gelir getirilmesi hedeflenmiştir.

 6. Maliyeti 12,7 milyon lirayı bulan yatırımın Düzce Belediyesine bir kuruş maliyeti bulunmamaktadır.

 7. Düzceli bir yatırımcı da şartname almış ama teklif vermemiştir.

 8. İhaleyi alan firma elektrikli scooterları Gümüşova ilçesinde bulunan Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nde özel olarak üretilmiş ve satın almıştır.

 9. İhale kapsamında yapılan iş Düzce Belediyesine ait bir yerin kiraya verilmesi değil, işletme hakkının verilmesidir. 10 yıllık süre sonucunda yapılacak yatırımın tamamı Düzce Belediyesine kalacaktır.

10. Bu manada; Düzce Belediyesi'ne ait işyerlerini kiralayan, ancak yıllarca bir kuruş kira bedeli ödemeyen veya kira bedeli ödemekten imtina edenlerin olduğu bir şehirde yaşadığımız bilinmelidir. Tertemiz bir işe nifak sokulmak istenmektedir.

Bu vesile ile bilinmelidir ki; Düzce Belediyesi kamuoyu vicdanını ve Düzce esnafını yaralayacak hiçbir iş ve eylemin içinde olamaz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Editör: B. Zengin