Yurt Dışından Akademisyenler D.Ü.'nde Çalışma Yapıyor

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışmalar yapmak üzere ülkemize gelen Dr. Sajede Karimpour ve Dr. Azam Nikbakht-Dehkordi, Merkez Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy ile birlikte Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret etti.

Yurt Dışından Akademisyenler D.Ü.'nde Çalışma Yapıyor
16.08.2023 - 20:18
Kaynak: Haber Merkezi
224

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette; University of Bojnord,Department of Horticulture, Agriculture Faculty of Shirvan Dr. Sajede Karimpour, Shahid Bahonar University of Kerman, Department of Plant Breeding and Biotechnology, Research and Technology Institute of Plant Production (RTIPP) Dr. Azam Nikbakht-Dehkordi, Düzce'nin değişik yerlerinde bulunan kültür armut tipi ırklarının üretim teknikleri ve genetik çeşitlilikleri üzerine ön proje çalışmaları ve botanik bahçemizde üretim teknikleri üzerine ortak çalışma yapmak amacıyla geldiklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Nedim Sözbir, yapılan iş birliğinin başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunarak, misafir akademisyenlere Düzce Üniversitesi ürünlerinden hediye etti.

Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Necmi Aksoy ise; “Üniversitemiz, Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, başta bölgemiz ve ülkemizin biyolojik çeşitliğini korumak ve sürdürebilirliği üzerine; ulusal ve uluslararası projeler, çalışmalar ve iş birlikleri yapmaktadır. Bu amaç ile üniversite kampüsümüzde ‘ Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’ projesini yürütmektedir.  Özellikle, üniversitemiz ‘Çevre ve Sağlık’ alanlarında bölgesel kalkınma odaklı üniversite olduğundan;  bitkisel biyolojik çeşitliği, tıbbi kullanımdan gıdaya, bölgesel kalkınma ve doğal kaynak alanların korunmasına kadar, büyük önem oluşturmaktadır. Bölgemiz kültüre bağlı bitkisel biyolojik çeşitlilik bağlamında çok ayrıcalıklı bir yere ve  çok zengin kültür bitki çeşitliliğine sahiptir. Bunların başında, Akçakoca ilçesi ve civar köylerinde  ‘Eğri Sap Armudu’ başta olmak üzere birçok yerel  armut kültür ırkı bulunmaktadır. Akçakoca başta olmak üzere, Düzce'nin değişik yerlerinde bulunan kültür armut tipi ırklarının üretim teknikleri ve genetik çeşitlilikleri üzerine ön proje çalışmaları ve botanik bahçemizde üretim teknikleri üzerine ortak çalışma yapmak amacıyla; Pomology (Meyve  Bilimi ve Kültürü) üzerine çalışmalar yapan; Dr. Sajede Karimpour, ve  Dr. Azam Nikbakht-Dehkordi, 12 Ağustos- 6 Eylül 2023 tarihleri arasında araştırma merkezimiz ve botanik bahçemizde  yabancı araştırmacı olarak bulunmaktadırlar.” ifadelerine yer verdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız