KADIN HAKLARI GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Düzce Belediyesi 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Birçok farklı şehirden 50 kadın muhtar, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği’nin organizasyonu ile Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün misafiri oldu.

KADIN HAKLARI GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET
4.12.2023 - 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
107

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesi dolayısıyla Düzce’de bir dizi etkinlik düzenlendi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden “Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği” üyesi 50 kadın muhtar, şehir ziyaretleri öngören proje kapsamında ilk durakları olan Düzce’ye geldi. Önce Düzce Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Selçuk Aslan ile makamında bir araya geldi. Daha sonra Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü ziyaret eden kadın muhtarlar, meclis salonunda Başkan Özlü ile sohbet etti.

50 KADIN MUHTAR DÜZCE’Yİ ZİYARET ETTİ
İstanbul, İzmir, Afyon, Kayseri, Mersin gibi birçok şehirden Düzce’yi gezmek için gelen kadın muhtarları Başkan Özlü misafir ederek şehri gezmeleri için hazırlanan program öncesi açıklamalarda bulundu. Başkan Özlü Düzce’nin demografik yapısından bahsederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Düzce çok farklı etnik kimliklerin bir arada yaşadığı bir şehirdir. Bu şehir göçlerle büyüyen bir şehir. Demografik yapısı çok zengin. Balkanlardan, Kafkaslardan, doğudan  ve batıdan gelen çok sayıda insan bu bölgeyi vatan bilmiş. Bu olaylar son iki yüzyılda olmuş ancak bu kadar zamanda Düzce’de hiçbir etnik çatışma yaşanmamıştır, herkes bir arada yaşamayı sürdürmüştür. Düzce farklılıkların birlikte yaşadığı ender şehirlerden biridir.”

“DÜZCE’NİN EL DEĞİMEMİŞ BİR TURİZM POTANSİYELİ VAR”
Düzce’de turizm konusunda yapılan çalışmalardan kısaca bahseden Başkan Özlü şunları söyledi: “Ben Düzce’yi şöyle tarif ediyorum, İstanbul-Ankara arasında tam ortada olan bir şehir. Güneyde yayla ve şaleleri olan Kuzeyde ise tarihi kalıntılar olan, denize açılan bir şehir. Orada devam eden kazılarda son 4 yılda çok yol kat ettik. Son bulduğumuz Aslanlı Mozaik’in Türkiye’de bir eşi benzeri yok. Mesela Ankara’ya en yakın deniz Akçakoca’dadır. İstanbul’a en yakın Antik Tiyatro da Konuralp’tedir. 30 yıl sonra tekrar Düzce’deyim. 4,5 yıldır bu görevi yürütüyorum ve tam zamanlı olarak buradayım. Düzce çok değişti, artık meydanları, mutfak sanatları ve birçok görülesi yerleri var. Bugün sizi burada ağırlamaktan memnuniyet duydum. Biz burada oluruz, olmayız. Siz her zaman Düzce’ye gelin, gezin, görün. Düzceliler misafir sever, güler yüzlü ve sıcakkanlıdır. Burası sizin de bir eviniz sayılır.”

ERENOĞLU: “DÜZCE SİZİNLE DAHA DA YÜKSELECEKTİR”
Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu,  Düzce’de gördükleri ev sahipliğine değinerek turizm konusundaki çalışmaları medyadan takip ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Konuralp’ten bahsettiniz, orada çok çeşitli tarihi kalıntıların keşfedildiğini biliyorum, haberlerde gördük. Umuyorum ki; Düzce’de turizm sizin çabalarınız ile önümüzdeki önemde de yükselecektir. Buraya yeniden geleceğimizi söylemek isterim. Antalya’da Yörükler ile ilgili bir festival yapılmıştı, Düzce de orada vardı. Göç aldığını söylediğinizde şimdi daha iyi anlıyorum.”

ŞEHİR GEZİSİ KONURALP’TEN BAŞLADI AYDINPINAR’A KADAR UZANDI
Buluşmanın ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Ayfer Yüksel’in rehberliğinde önce Erguvan Sosyal Tesisleri’nde ağırlanan kadın muhtarlar daha sonra önce Konuralp Antik Kenti, Atlı Kapı ve Konuralp Müzesi’ni gezdi. Daha sonra güney rotasında bulunan Aydınpınar Şelaleleri ve Efteni Gölü’nü gezen muhtarlar Düzce’ye duydukları hayranlığı ifade etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız